Iohannis: Poate că unii se aşteptau la o vară mai agitată politic. Pentru mine, conduita promisă a rămas aceeaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi, 1 septembrie, la ceremonia de deschidere a Conferinţei Internaţionale „Micro-to Nano-Photonics IV”- ROMOPTO 2015. În deschiderea conferinţei, Iohannis a explicat tăcerea din ultimele luni.

„Poate că unii se aşteptau să vorbesc despre partide sau ar fi vrut să aibă parte de o vară mai agitată politic. Poate că pe alţii îi nemulţumeşte lipsa aşa-numitelor breaking news-uri şi a unor declaraţii incendiare. Pentru mine însă conduita promisă şi priorităţile asumate au rămas aceleaşi. Şi nu vor fi nici în continuare umbrite de efervescenţa politică sau de circumstanţe de moment“ , a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele a vorbit despre priorităţile sale pe termen scurt.

„Vă propun de aceea trei teme de reflecţie şi de acţiune pentru viitorul imediat. Primul, prioritizarea reală a sectorului cercetare-dezvoltare-inovare; în al doilea rând, instituirea unui climat de integritate, predictibilitate şi transparenţă decizională şi, în fine, în al treilea rând, întărirea legăturii între educaţie şi cercetare-inovare.

Este momentul unui consens politic şi social real, pentru o Românie creativă, o Românie a inovării, capabilă să răspundă sustenabil în contextul provocărilor globale – economice, demografice, de securitate şi climatice. Cred că a venit momentul ca autorităţile să scoată din sertar toate documentele strategice din domeniul cercetării, în perspectiva bugetului pe anul viitor“, a spus Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite