Iohannis: O educație de calitate nu este posibilă fără dascăli bine pregătiți și motivați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia Zilei Educaţiei, că în România Educată, rolul profesorului este esenţial, pe măsura responsabilităţii şi a importanţei în construirea unei națiuni puternice.

Șeful statului a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Educației FOTO Arhivă
Șeful statului a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Educației FOTO Arhivă

„La mulți ani tuturor cadrelor didactice care, prin dăruirea lor, călăuzesc copiii în fascinanta călătorie a cunoașterii. O educație de calitate nu este posibilă fără dascăli bine pregătiți și motivați”, a transmis șeful statului, cu ocazia celebrării Zilei Educației. 

Președintele Klaus Iohannis a mai subliniat că „în România Educată, rolul profesorului este unul esențial, pe măsura responsabilității și a importanței sale în construirea unei națiuni puternice”. 

„Vă mulțumesc pentru misiunea pe care v-ați asumat-o! Meritați pe deplin recunoașterea și încrederea întregii societăți”, le-a mai transmis președintele dascălilor. 

Val de miniștri în fruntea Ministerului Educației

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, ajunge la al 28-lea șef cu puteri depline în 32 de ani, fiind una din instituțiile pe unde au trecut cel mai mare număr de miniștri, după Transporturi și Sănătate.

De altfel, media mandatului unui ministru a fost de aproape un an și două luni pentru fiecare șef al portofoliului, cu toate că unii au avut mai multe mandate.

Miniștrii Educației și suspiciuni de plagiat 

Iar de unii miniștri ai Educației s-au legat și probleme de integritate, mai ales în ultimul deceniu.

Astfel, cinci deținători ai portofoliului de la Educației din ultimii zece ani au fost implicați în controverse legate de suspiciuni de plagiat. 

Ultimul dintre aceștia etse Sorin Cîmpeanu, care fiind în centrul unui scandal referitor la posibila plagiere a unui suport de curs, a demisionat din fruntea ministerului, fiind înlocuit de Ligia Deca. 

În cazul fostului deținător al portofoliului sunt însă suspiciuni și cu privire la teza sa de doctorat. 

Fondurile Educației 

O altă problemă a Educației este lipsa fondurilor, în prezent, pentru acest domeniu fiind alocat doar 2,3% din PIB. 

Asta deși deși există o lege votată din 2011 care prevede alocarea a 6% din PIB către învățământ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite