Iohannis, la conferinţa cu Stoltenberg: Prezenţa dumneavoastră e o dovadă a solidarităţii aliaţilor şi a coeziunii NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg FOTO Presidency.ro

Preşedintenele Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că prezenţa trupelor militare ale Alianţei şi a numărului unu din NATO arată solidaritatea şi coeziunea structurii nord-atlantice.

„Poporul român şi eu suntem recunoscători preşedintelui  Biden pentru trimiterea de trupe în România. Ne aflăm la 200 de mile distanţă de Crimeea anexată ilegal de Federaţia Rusă”, a declatrat Klaus Iohannis. De asemenea, a precizat că România are circa 400 de mile de graniţă în nord.

„Prezenţa dumneavoastră aici e o dovadă a solidarităţii Aliaţilor şi a coeziunii NATO. Sunteţi parte a eforturilor comune care cresc consistenţa descurajării (n.r. - potenţialelor state agresoare)..Prezenţa reprezintă o continuare a unei cooperări excelente între Statele Unite şi forţele române”, mai arată şeful statului 

Klaus Iohannis a punctat faptul că NATO este o structură care susţine alianţa.„Eforturile dumneavoastră fac parte din această cea mai de succes alianţă. Trebuie să ne reamintim faptul că noi suntem NATO şi aceasta e cheia pentru o pace durabilă, prosperitate şi stabilitate în Europa”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite