Iohannis: Într-un război este important să faci lucrurile cum trebuie. La sfârșit se poate vorbi mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a subliniat la finalul reuniunii extraordinare a Formatului B9 de la Varșovia că cel mai important lucru în contextul agresiunii ruse în Ucraina este sprijinirea statului invadat pentru a câștiga războiul. 

Iohannis a arătat că cel mai important este sprijinul Ucrainei în câștigarea războiului FOTO Arhivă
Iohannis a arătat că cel mai important este sprijinul Ucrainei în câștigarea războiului FOTO Arhivă

„Noi credem că cel mai important lucru în acest demers de sprijinire a Ucrainei pentru ca ei să câștige războiul este să fie ajutați eficient, la timp și cu tot ce au nevoie”, a subliniat președintele României la finalul reuniunii în Format B9, organizate de la Varșovia. 

Președintele României a arătat totodată că România are un rol important, fiind vecinul direct al Ucrainei cu cea mai lungă graniță. 

Noi credem, în același timp, că în calitatea noastră de vecin direct al Ucrainei cu granița cea mai lungă, putem să contribuim pentru ca și ajutorul dat de alții să ajungă în Ucraina. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, în fapt, credem că într-un război este important să faci lucrurile așa cum trebuie. La sfârșit, când războiul este câștigat, se poate vorbi mai mult”, a mai spus președintele, argumentând că „este în interesul tuturor părților să facem mult și bine atunci când trebuie și să vorbim puțin, dar bine”. 

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri, 22 februarie, la reuniunea extraordinară a Formatului B9, organizat la Varșovia, unde a arătat că România va rămâne alături de autoritățile de la Kiev „oricât timp va fi nevoie”. 

România, sprijin pentru Ucraina 

Totodată președintele a subliniat importanța sprijinului pentru Ucraina, în contextul războiului, arîtând că acest lucru însemană de fapt sprijinirea securității României și a NATO în ansamblu. 

  Totodată, șeful statului român a subliniat că „Ucraina va deveni stat membru NATO atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite” și a explicat și necesitatea sprijinirii pentru „partenerii cei mai vulnerabili” față de amenințările Rusiei, amintind de Republica Moldova și a dat asigurări că „românii au cele mai solide garanții de securitate din ultimii ani”.     

La eveniment a fost prezent și șeful statului american Joe Bine. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite