Iohannis i-a decorat pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Administraţia Prezidenţială
FOTO: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de decorare a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe sportivii român pentru că „au reprezentat România cu cinste” la Jocurile Olimpice.

Redăm discursul integral al preşedintelui:

„Vă felicit pentru rezultatele sportive deosebite şi folosesc acest prilej să transmit aprecierea mea întregului lot naţional care a participat la Jocurile Olimpice.

Vreau să le mulţumesc, totodată, oamenilor care au contribuit la succesul fiecăruia dintre dumneavoastră, adesea mai puţin vizibili, şi aici mă refer la antrenorii şi staff-urile dumneavoastră, dar şi la familiile şi prietenii care vă oferă dragoste, înţelegere şi sprijin necondiţionat. De multe ori, în spatele fiecărei medalii se află o armată de oameni care vă susţin şi vă încurajează.

Pe umerii dumneavoastră apasă aşteptări şi speranţe uriaşe din partea românilor, mai ales în finalele competiţiilor. Momentele de bucurie de pe podium se clădesc însă prin ani de muncă asiduă, cu multe sacrificii şi lacrimi, printr-o îmbinare echilibrată a talentului cu efortul, perseverenţa şi concentrarea. Pentru toate aceste lucruri meritaţi aprecierea şi recunoştinţa tuturor.

Jocurile Olimpice din acest an s-au desfăşurat în condiţii cu totul speciale. Pandemia de COVID-19 a făcut, în primul rând, ca ediţia să fie reprogramată, iar sportivii şi publicul deopotrivă să se adapteze rapid noului context. Mai mult, umbra incertitudinii care încă planează la nivel global v-a obligat să găsiţi resurse fizice şi psihice pentru a rămâne motivaţi şi conectaţi la spiritul olimpic, să vă antrenaţi în condiţii speciale şi deseori dificile. Dincolo de toate aceste oprelişti impuse de situaţia epidemiologică, aţi reuşit să depăşiţi barierele competiţiei. Iar rezultatele se văd în aceste medalii pe care le purtaţi şi astăzi la gât.

În condiţiile amintite, victoria dumneavoastră este cu atât mai remarcabilă. Prin hotărârea cu care v-aţi urmărit şi îndeplinit obiectivele, aţi depăşit graniţele anduranţei şi aţi setat noi repere ale performanţei sportive.

Dragi sportivi,

Este admirabil tot ceea ce aţi făcut pentru sportul românesc, uneori în ciuda a nenumărate şi nedrepte piedici. Ştim cu toţii că există încă multe carenţe în acest domeniu. Acestea nu sunt însă insurmontabile şi am convingerea că cei responsabili au cele mai bune intenţii şi sunt motivaţi să consolideze temelia pe care se sprijină acest edificiu solid al sportului de performanţă.

Performanţa se construieşte în fiecare zi şi presupune investiţii constante în infrastructura sportivă, susţinerea şi promovarea talentelor şi implicarea totală din partea tuturor actorilor guvernamentali. Performanţa înseamnă, înainte de toate, o muncă în echipă, iar sportivii români ştiu cel mai bine ce reprezintă acest lucru.

Sportul trebuie să redevină o prioritate, pentru că reprezintă un pilon important pentru o societate sănătoasă, în care spiritul de fairplay, egalitatea, solidaritatea şi toleranţa sunt valori cultivate, promovate şi apărate.

Dumneavoastră sunteţi modelele pentru campionii de mâine. Prin poveştile personale şi anii dedicaţi sportului, reprezentaţi o sursă de inspiraţie pentru fiecare copil care visează să devină campion.

În acelaşi timp, sunteţi veritabili ambasadori ai României atât în lumea sportului, cât şi în plan educaţional, social şi cultural. Indiferent de parcursul profesional viitor, vă încurajez să rămâneţi aproape de sportivi şi de sportul românesc.

Vă felicit încă o dată pentru performanţele obţinute şi vă urez mult succes în competiţiile care vor urma!”, a transmis Iohannis miercuri, în cadrul ceremoniei de decorare a sportivilor români. 

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat nouă sportivi români care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivii medaliaţi la Tokyo sunt: Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş - medalie de aur la dublu vâsle feminin, Ana-Maria Popescu - medalie de argint la spadă feminin, Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă - argint la dublu rame masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari - medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.

România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite