Iohannis, discuţie cu preşedintele Elveţiei despre sprijinul pentru refugiaţii din Ucraina: Salut deschiderea de a sprijini hub-ul român de asistenţă umanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Călin
Preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, joi, la telefon, cu preşedintele elveţian Ignazio Cassis, despre acţiunile coordonate dintre Elveţia şi Uniunea Europeană, pentru a sancţiona sever invazia Rusiei şi pentru a sprijini Ucraina.

„Foarte bună conversaţie cu preşedintele elveţian Ignazio Cassis, privind acţiunile coordonate dintre Elveţia şi UE pentru a sancţiona sever invazia Rusiei şi pentru a sprijini Ucraina”, a scris şeful statului. Preşedintele mai spune, în postare: „Am salutat deschiderea de a sprijini hub-ul român de asistenţă umanitară în ajutorarea a refugiaţilor”.

Şeful statului a dat mai multe detalii despre hub-ul umanitar într-o declaraţie de presă comună cu şefa Comsiei Europone, Ursula vonder Leyen: „Este important de ştiut că acest centru va fi un centru mare. Acest centru va permite centralizarea ajutoarelor şi trimiterea lor şi în Ucraina, dar, după părerea mea, şi în Republica Moldova. Cum a spus foarte bine doamna Preşedinte, acest centru va funcţiona destul de mult timp. Noi credem că, din păcate, situaţia în Ucraina se va degrada în continuare, iar nevoia de ajutor va creşte semnificativ. În acest sens, vom lucra cu siguranţă în etape şi vom lucra împreună cu Comisia. Este un centru de logistică pentru ajutor umanitar care se va institui sub umbrela RescEU, deci sub umbrela ajutorului umanitar european”, a precizat preşedintele României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite