Klaus Iohannis, întâlnire cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi: S-au discutat şi măsuri concrete pentru sprijinirea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iohannis comisar onu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire, joi, cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, context în care s-a discutat situaţia ucrainenilor care îşi caută refugiul în ţara noastră. De asemenea, anunţă Administraţia Prezidenţială, discuţiile s-au referit şi la măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, stat care se confruntă cu un flux masiv de refugiaţi.

"Preşedintele României a reiterat susţinerea ţării noastre pentru eforturile globale conjugate, inclusiv cele coordonate de ONU, în sprijinul persoanelor refugiate ca urmare a invaziei ruse, apreciind totodată răspunsul adecvat şi rapid al comunităţii internaţionale la actuala situaţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat votul istoric din Adunarea Generală a ONU care condamnă în termeni fermi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, Preşedintele României a exprimat aprecierea sa pentru eforturile depuse de Înaltul Comisar şi echipa sa din ţara noastră, precum şi pentru colaborarea cu autorităţile române.

Preşedintele Klaus Iohannis a informat asupra situaţiei actuale, a pregătirii şi răspunsului ţării noastre la această criză, inclusiv asupra deciziei de a operaţionaliza în România un centru logistic - hub- pentru coordonarea asistenţei umanitare pentru Ucraina.

Din această perspectivă, Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că răspunsul României este realizat în strânsă coordonare cu Comisia Europeană, statele membre ale Uniunii Europene, alţi parteneri internaţionali, organizaţiile internaţionale (Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Crucea Roşie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie), alături de organizaţiile non-guvernamentale şi de voluntari", transmite Administraţia Prezidenţială.

O altă temă de discuţie s-a referit la situaţia din Republica Moldova.

"De asemenea, Preşedintele României a discutat şi modalităţile concrete de sprijinire a Republicii Moldova, confruntată cu un flux masiv de refugiaţi.

Înaltul Comisar Filippo Grandi a salutat reacţia rapidă a autorităţilor române şi eforturile depuse în direcţia gestionării situaţiei excepţionale a fluxurilor de refugiaţi, generate de invazia rusă în Ucraina.

Înaltul oficial al ONU a exprimat apreciere pentru modul în care România gestionează această situaţie dificilă, subliniind deschiderea de a continua cooperarea cu partea română pentru identificarea celor mai bune modalităţi de gestionare a crizei în funcţie de evoluţiile viitoare.

Totodată, Înaltul Comisar a precizat că se va implica în acordarea de sprijin Republicii Moldova", potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite