Iohannis, despre perchezițiile la un greu al PNL: Nu cred că afectează semnificativ imaginea Coaliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, că procurorii DNA trebuie să cerceteze și politicienii, cum este și cazul lui Iulian Dumitrescu, fiind de părere că nu e afectată imaginea Coaliției de perchezițiile care au loc la prim-vicepreședintele PNL.

Președintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos
Președintele Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă perchezițiile procurorilor DNA la un lider important al PNL, Iulian Dumitrescu, afectează Coaliția în an electoral, șeful statului a precizat: „Am văzut aceste știri în această dimineață. Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre cea economică. Și aici fiecare trebuie să răspundă dacă va fi întrebat de procurori. Nu-mi imaginez că va avea o astfel de acțiune o implicare politică semnificativă”, a punctat președintele României

În schimb, Klaus Iohannis susține că vor fi unii care vor încerca să interpreteze politic un asemeea demers. „Vor fi unii care vor încerca să facă legături dar trebuie să admitem că procurorii au dreptul să verifice și persoane poltiice dacă apar niște semnale clare”.

Motivul perchezițiilor

Procurorii DNA fac, joi, percheziții la locuința șefului Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Liberalul a transmis într-o reacție pe Facebook că nu are nimic de ascuns, menționând că va colabora cu instituțiile statului pentru a lămuri cât mai repede situația.

Dosarul ar viza posibile fapte de luare de mită și fals, iar percheziții ar avea loc și la rude ale liderului liberal, dar și la sediul CJ Prahova, potrivit Digi24.

Iulian Dumitrescu este unul dintre liderii PNL, fiind prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri. În 2020 a fost ales președinte al CJ Prahova, anterior fiind parlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite