Iohannis, despre Masa Tăcerii: Dacă Brâncuşi nu voia să se aşeze nimeni, nu punea scaunele în parc public, ci la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, dezbaterea provocată de faptul că s-a aşezat pe unul dintre scaunele de la "Masa Tăcerii", afirmând că, dacă sculptorul Constantin Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni acolo, nu ar fi proiectat ansamblul într-un parc public, iar restul discuţiei are "substrat electoral".

"Am fost împreună cu primarul, care a fost foarte de acord şi nu a găsit nicio problemă. Discuţia vă asigur că are substrat electoral. Am citit câteva comentarii, cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuţia mi s-a părut exagerată pur şi simplu şi cred că putem să o închidem aici", a afirmat şeful statului.

El a precizat, la întrebările jurnaliştilor, că nu a fost amendat pentru acest gest şi nici nu s-a pus această problemă.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite