Iohannis, despre excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură: „O decizie stranie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Aministraţia Prezidenţială
FOTO: Aministraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileţ din magistratură, precizând că este „o decizie stranie”, care ar fi putut să fie analizată „mult mai în profunzime”.

„Sincer, mie mi se pare o decizie stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM. Consiliul Superior al Magistraturii, conform Constituţiei, garantează independenţa Justiţiei. Totuşi cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune. Nu este definitivă. Există calea Înaltei Curţi, care probabil va fi sesizată şi care va reanaliza chestiunea”, a declarat şeful statului joi, înainte de reuniunea Consiliului European.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni faptul că judecătorul Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj nu mai are dreptul de a judeca, deci nici să mai primească salariu, motivând că acesta a avut o conduită „care aduce atingere imaginii justiţiei” în urma unor filmuleţe postate pe platforma TikTok: unul în care apare tăind gardul viu de acasă iar în celălalt curăţând o piscină.

Citeşte şi: PNL şi USR, critici la adresa CSM, după excluderea lui Danileţ

Predoiu, despre excluderea lui Danileţ: CSM a riscat foarte mult cu această decizie. Dezbaterile vor fi exacerbate prin politizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite