Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui SUA, în urma atacului armat din Maine

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în urma atacului armat din Lewiston, Maine, precizând că poporul român e solidar cu cel de peste ocean.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO Arhivă Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis, președintele României FOTO Arhivă Administrația Prezidențială

În numele cetăţenilor români şi al meu personal, vă transmit profunde condoleanţe pentru pierderea atâtor vieţi nevinovate în atacul armat brutal din Lewiston, Maine. În aceste vremuri de tristeţe şi durere, România este solidară cu cetăţenii americani şi cu familiile victimelor, cărora le transmitem gândurile noastre de compasiune. Dorim, totodată, însănătoşire grabnică celor răniţi”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis de Administraţia Prezidenţială.

Autorităţile americane au dispus joi o uriaşă urmărire în nord-vestul Statelor Unite, în căutarea autorului unuia dintre cele mai sângeroase atacuri armate comise în ultimii ani în America.

Cei aproximativ 36.000 de locuitori ai orașului au primit instrucţiuni să rămână în casă, din cauza ameninţării reprezentate de acest bărbat ”înarmat şi periculos”, în continuare fugar, potrivit poliţiei locale.

Presupusul atacator a fost identificat ca fiind Robert Card, în vârstă de 40 de ani. Poliţia a difuzat o fotografie a suspectului. Motivaţiile masacrului sunt necunoscute pentru moment.

Robert Card este un rezervist al armatei americane (US Army), un instructor certificat în arme de foc, potrivit CNNJ, care citează surse din rândul forţelor de ordine.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite