Iohannis, atac la PSD pe tema bugetului: Este un guvern al imposturii, al incompetenţei. PSD are interese paralele cu cele ale românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis lasă purtătorul de cuvânt să dea detalii despre situaţia Guvernului. FOTO Eduard Enea
Klaus Iohannis lasă purtătorul de cuvânt să dea detalii despre situaţia Guvernului. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa Guvernului Dăncilă şi a PSD pe tema bugetul, susţinând că social-democraţii au interese „paralele cu cele ale românilor“.

„Subliniez trei luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget. D-abia astăzi a ajuns bugetul la preşedinte pentru promulgare. Iohannis atrage atenţie că nu e destinat dezvoltării României, ci pentru bunăstarea PSD” a declarat Mădălina Dobrovolschi.

„PSD a mers înainte cu bugetul. PSD are interese paralele cu cele ale românilor. Bugetul de stat face rabat de la cele mai elementare condiţii de lealitate şi procedură. Este un guvern al imposturii, al incompetenţei. iohannis subliniază că buegtul votat e presărat cu estimări suprarealiste şi nu ţine cont de contextul economic. Şi în 2019 situaţia economică va fi mult sub aşteptările PSD. E ridicol să consideri bugetul pe 2019 un buget al investiţiilor. Bugetul amputează investiţiile la nicel local“, a continuat purtătorul de cuvânt de la Palatul Cotroceni. 

„PNL a obţinut o victorie importantă în Parlament: mărirea alocaţiilor pentru copii. Iohannis subliniază că nicărieri nu sunt menţionate în programul de guvernare creşterile de fonduri pentru partidele parlamentare.“, a continuat purtătorul de cuvânt al preşedintelui. 

Iohannis urmează să ia o decizie privind bugetul, decizie pe care o va anunţa zilele următoare. 

***

Miercuri dimineaţă premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a trimis propunerile pentru cele două ministere vacante, Dezvoltare Regională şi Transporturi. Propunerile sunt Daniel Suciu pentru Dezvoltare şi Răzvan Cuc pentru Transporturi. 

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat în ultimele trei luni mai mulţi miniştri propuşi de PSD pentru cele două portofolii. Persoanele respinse au fost Lia Olguţa Vasilescu, Ilan laufer şi Mircea Drăghici. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite