Ioan Rus: Am garantat în discuţiile cu miniştrii de Interne din statele Uniunii Europene că referendumul se va desfăşura în condiţii corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a daclarat la o emisiune tv că referendumul se va desfăşura în mod corect, susţinând că acuzele preşedintelui suspendat Traian Băsescu sunt nejustificate.

Rus a precizat că afirmaţiile preşedintelui suspendat privind motivele ce au dus la boicotarea referendumului nu sunt jusitificate. În primul rând, ministrul a respins obiecţiile aduse secţiilor de votare din hoteluri şi restaurante.

"În mod tradiţional, secţiile de votare se organizează în şcoli. Acum au fost deschise 20 de secţii pe litoral din 20.000, secţii în care va exista aceeaşi rigoare şi organizare ca la alegerile locale", a declarat Ioan Rus.

În privinţa turismului electoral, Ioan Rus a precizat că vor fi verificate toate contractele încheiate de cele aproximativ 2.700 de firme de transport pentru ziua de dumincă.

"Vor fi sute de filtre pe toate şoselele în ziua referendumului şi urmărim numerele de maşini care trec prin aceste filtre", a afirmat ministrul de Interne.

De asemenea, acesta a arătat că toate ştampilele de vot vor fi personalizate pentru fiecare secţie, acuzele preşedintelui neavând un fundament real.

"Am garantat în discuţiile cu miniştrii de Interne din statele Uniunii Europene că referendumul se va desfăşura în condiţii corecte", a conchis Ioan Rus.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ţinut un ultim discurs înaintea referendumului de duminică. Băsescu a transmis poporului că se teme de fraudarea acestui referendum, dar a avut un mesaj și pentru primarii PDL: dați buletinele oamenilor înapoi!

Citește și:

Atenţie la fraudă!

Traian Băsescu: Nu l-am auzit niciodată pe senatorul Antonescu vorbind de nevoia unui referendum validat

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite