Independentul Florentin Gust trece în PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul independent Florentin Gust, fost membru în PSD şi PC, s-a înscris în PDL Dolj. Gust şi-a motivat alegerea, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, arătând că echipa democrat-liberală „are capacitatea să scoată în faţă oameni noi" la alegerile locale, notează Mediafax.

Gust îl va susţine la alegerile locale pe Marinică Dincă, preşedinte al PDL Craiova şi viceprimar al municipiului, susţinând că „este prea mult ca tandemul Antonie Solomon-Ion Prioteasa să mai conducă încă patru ani judeţul Dolj".

"Ştiu că este un moment în care mulţi vor pune tot felul de etichete, dar nu mi-e ruşine de nimic şi atunci când iau o decizie o iau din tot sufletul, tocmai pentru că atunci când am intrat în politică am spus că vreau să schimb ceva. Poate la prima vedere pare o chestiune de traseism, dar cred că echipa de la Dolj are capacitatea să scoată în faţă oameni noi, oameni tineri, iar Mărinică Dincă poate să câştige Primăria Craiova", a mai spus Gust.

Întrebat de jurnalişti dacă atunci când a luat decizia de a se înscrie în PDL s-a consultat şi cu Mircea Geoană, care este naşul său, Gust a spus că Geoană i-a urat succes în noul partid.

"Am vorbit cu domnul Mircea Geoană. Este omul politic din România cu cea mai mare experienţă şi omul politic care are multe de spus. Mi-a urat succes. În rest au fost lucruri personale pe care le-am discutat şi nu vreau să le spun într-o conferinţă de presă", a mai spus Gust.

La rândul său, preşedintele PDL Craiova, Marinică Dincă, prezent şi el la conferinţa de presă, a spus că Florentin Gust este foarte apreciat la nivelul PDL Craiova.

"Am adus un nou tânăr în echipa noastră, un om din generaţia mea, care a dovedit că poate să aducă tinerii în prim-plan. Vreau să înţeleagă craiovenii că vreau să ajung la Primăria Craiova cu scopul de a schimba acest oraş", a spus Dincă.

Florentin Gust a fost ales deputat în 2008, pe listele PSD, formaţiune pe care a părăsit-o în mai 2011, trecând la PC. În noiembrie 2011, Florentin Gust şi-a anunţat demisia din PC, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD.

Gust susţine că va vota în continuare alături de Opoziţie, însă consideră că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu pot conduce Opoziţia. În viziunea lui Gust, liderii USL sunt principalii vinovaţi pentru pierderea şefiei Senatului în favoarea Puterii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite