Iancu Caracota cere demisia lui Radu Oprea: Micii antreprenori au nevoie de un ministru pentru Mediul de Afaceri care nu stă preş în faţa premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Arhivă
Iancu Caracota, senator PNL. FOTO Arhivă

Senatorul liberal Iancu Caracota îi cere demisia ministrului pentru IMM-uri, Radu Oprea, în condiţiile în care ministerul acestuia ar avea tăieri masive la rectificarea bugetară pregătită de Guvern.

„Câţiva miniştri ar trebui să-şi dea demisia din Guvernul Dăncilă după ce ministerele lor au pierdut bani la rectificarea bugetară, iar printre aceştia trebuie să se găsească şi Ştefan Radu Oprea, cel care din nefericire păstoreşte din Guvern mediul de afaceri. Ministerului său i s-au tăiat, fără nici un fel de explicaţii, 243 de milioane de lei, bani care ar fi putut susţine Start-Up Nation, unul dintre programele economice importante pentru sănătatea mediului de afaceri românesc. Am primit semnale din partea celor care vor să-şi deschidă o afacere prin acest program că rectificarea bugetară negativă îi va afecta şi pe ei. Sunt mii de mici antreprenori care sunt în pericol de a nu-şi mai primi banii promişi de PSD, chiar în programul de guvernare“, arată senatorul liberal iancu Caracota, potrivit unui comunicat de presă. 

Senatorul PNL punctează faptul că ministrul pentru IMM-uri nu e deloc îngrijorat de programul Start-Up Nation. „Domnule ministru, vă cer să aveţi o poziţie publică faţă de această situaţie care creează premise pentru sufocarea acestui program util nu numai pentru cei care vor să-şi deschidă un business, dar şi pentru cei care îşi caută un loc de muncă.  Poate nu aţi avut timp să citiţi comunicatul Ministerului de Finanţe... Vă spun eu! Ministerul dă asigurări că o serie de programe guvernamentale nu vor fi afectate, însă nu spune nici un cuvânt de programul Start-Up Nation. Nu vă îngrijorează nici măcar un comunicat oficial?!“, mai explică Iancu Caracota. 

Liberalul subliniază că Oprea mai bine şi-ar da demisia decât să accepte o asemenea rectificare bugetară. „Dacă tăcerea dumneavoastră vine din frica faţă de premierul Viorica Dăncilă, înseamnă că există un argument în plus să vă daţi demisia. Mediul de afaceri are nevoie de un ministru care să apere, chiar şi în faţa prim-ministrului, întreprinzătorii vulnerabili. Micii antreprenori nu au nevoie de un ministru care stă preş, care nu suflă o vorbă atunci când activitatea instituţiei pe care o conduce este influenţată negativ fără nici un fel de explicaţie“, a mai declarat Caracota. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite