Hellvig, despre ministrul Burduja: Noua generație din politică are îndrăzneala și viziunea de a alege parteneriate solide

0
Publicat:

Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, și-a exprimat aprecierea pentru Sebastian Burduja, după ce ministrul Energiei a ținut un discurs despre importanța reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni și parteneriatul cu Statele Unite, la eveniment fiind prezent și John Kerry, reprezentant al SUA.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei FOTO Inquam Photos
Sebastian Burduja, ministrul Energiei FOTO Inquam Photos

Noua generație din politică are îndrăzneala și viziunea de a alege soluțiile potrivite și parteneriatele solide. Un tânăr și energic ministru român vorbește despre ocazia perfectă pe care România nu are voie să o rateze.", a scris pe Twitter Eduard Hellvig, referindu-se la discursul ministrului Energiei.

Noua generație din politică are îndrăzneala și viziunea de a alege soluțiile potrivite și parteneriatele solide. Un tânăr și energic ministru român vorbește despre ocazia perfectă pe care România nu are voie să o rateze.#SMRs pic.twitter.com/p8P63RMyik

— Eduard Hellvig (@Eduard_Hellvig) September 8, 2023

„Cred că ne-am adunat cu toții azi aici pentru că ne leagă același vis. Pentru noi, românii, primul SMR din țară, primul SMR din Europa posibil dincolo, este cu siguranță un vis. Și ai nevoie de multe lucruri pentru a atinge un vis. Dar merită pe deplin. Este despre securitate, este despre planeta noastră, este despre prosperitate, mii de joburi. Este vorba despre viitorul pe care copiii noștri și copiii lor îl vor moșteni de la noi”, a afirmat Sebastian Burduja, în discursul ținut la Universitatea Politehnica București.

Pregătirea pentru reconstrucția Ucrainei

Demnitarul român a vorbit despre România ca despre un stat aflat la răscruce de drumuri. „Este o țară aflată la răscruce de drumuri iar asta nu ne-a ajutat întotdeauna de-a lungul istoriei. Este într-o poziție strategică în regiunea Inițiativei celor 3 Mări. Este o trambulină pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei și vom avea nevoie de multă energie pentru asta și de multă industrie. Este o țară care are o istorie lungă în sectorul nuclear de care suntem foarte mândri. Nu aș vedea o țară mai potrivită decât aceasta pentru a pioniera în Europa această tehnologie incredibilă pentru care suntem foarte recunoscători. Deci acum avem pista. Avem și caii? Cred că îi avem. „Calul” meu preferat și sunt părtinitor, pentru că suntem acționari majoritari, este Nuclearelectrica condusă de un om extraordinar Cosmin Ghiță – prieten bun – și echipa lui minunată. Este o companie care operează cele mai de succes reactoare din lume”, susține ministrul Energiei.

Este un clasament de 440 reactoare nucleare din lume iar unitățile 2 și 1 de la Cernavodă ocupă locurile 1 și respectiv 3 în lume în ceea ce privește siguranța și eficiența. Aceasta este performanța pe care a obținut-o această companie și sunt suficient de îndrăzneți pentru a prelua acest nou proiect și ei „călăresc” alături alți „cai” grozavi, Nuscale, o companie uimitoare cu o tehnologie demonstrată și în multe discuții pe care le-am avut recent la Washington toată lume a zis, inclusiv secretarul Kerry: „Lucrați cu NuScale în ritm accelerat, faceți-o mai repede””, a mai transmis Sebastian Burduja.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite