Guvernul limitează salariile directorilor din companiile de stat. Aceştia au indemnizaţii de până la 66.000 de lei lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta vrea să reducă salariile directorilor din companiile de stat
Victor Ponta vrea să reducă salariile directorilor din companiile de stat

Guvernul a decis limitarea salariilor directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă, a anunţat premierul Victor Ponta.

Veniturile salariale ale persoanelor din conducerea executivă a companiilor cu capital integral sau majoritar de stat vor fi limitate la de şase ori salariul mediu brut lunar din ramura respectivă, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri, a precizat premierul Victor Ponta.


Potrivit unui document trimis de Guvern, managerul cu venitul cel mai mare cel mai mare este directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate, care câştigă lunar 66.642 de lei.

Managerul Poştei Române care are o indemnizaţie de 62.260 de lei.

Şeful Electrica are o indemnizaţie lunară de 50.000 de lei Managerul general al Nuclearelectrica are o indemnizaţie lunară de 45.000 de euro. Tot 45.000 de lei primesc directorul general al TAROM şi cel al  CUPRUMIN.

Managerul CFR Marfă câştigă lunar 42.750  de lei.

Şeful ROMATSA primeşte o indemnizaţie de 42.315 de lei lunar.

Mangerul general al Electrica Furnizarea câştigă 40.000 de lei lunar.

Şeful Imprimeriei Române are 38.000 de lunar.

Managerul  Administraţiei Porturilor Marimitime Constanţa câştigă lunar 35.440 de lei.

Şeful Complexului Energetic Oltenia are o indemnizaţie de 29.107 de lei lunar.

Managerul Transgaz încasează lunar 27.500 de lei , potrivit datelor furnizate de Guvern.

Şeful Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale din Giurgiu are o indemnizaţie de 26.140 de lei lunar.

Conducătorul SC Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA obţine lunar 24.038 de lei.

Managerul Administraţei Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi are o indemizaţie de 22.500 de lei lunar.

"Am văzut şi eu companii de stat la care punem manageri privaţi. Nu ştiu de ce suntem miniştri şi nu lucrăm la Nuclearelectrica, că cel mai mic venit este de 484.000 lei pe an. Am tot discutat despre această problemă, domnul ministru de Finanţe zice să nu dăm tot cât se câştigă lucrând la companii de stat, dar văd aici salarii de 11.000 de euro, de 8.000 de euro, cei mai amărâţi au 6.000 de euro", a spus Ponta.

Tabel  indemnizaţii manageri stat

Prin această reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de şase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectivă. Deci, este o raportare la salariul care se câştigă în ramura respectivă, de şase ori salariul mediu vă asigur că este deja un salariu foarte bun. Media în general este în jur de o mie euro, depinde de ramură. Evident, orice altceva se plăteşte în plus se plăteşte în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern, în faţa jurnaliştilor.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite