Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina din Parlamentul României condamnă cu tărie agresiunea armată a Rusiei asupra Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Bălan, preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina. FOTO: Facebook
Ioan Bălan, preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina. FOTO: Facebook

Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina din Parlamentul României condamnă cu tărie agresiunea armată a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, declanşată în dimineaţa zilei de 24 februarie, care a provocat deja numeroase victime, a transmis, vineri, deputatul liberal Ioan Balan, preşedintele Grupului.

„Ceea ce se întâmplă zilele acestea în Ucraina vecină reprezintă încălcări grave ale dreptului şi angajamentelor internaţionale, ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, respectiv ale inviolabilităţii frontierelor sale. Respingem hotărât acest comportament iresponsabil, precum şi modul complet ilegal de recurgere la violenţă armată masivă, ales de Federaţia Rusă”, a transmis, vineri, deputatul liberal Ioan Balan, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina din Parlamentul României.

Acesta a reiterat „susţinerea faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internaţional”.  

„Dorim să transmitem un puternic mesaj de continuare a menţinerii unităţii în condamnarea şi sancţionarea fermă a acestei agresiuni. În aceste momente dramatice, apreciem că solidaritatea, inclusiv în ceea ce priveşte asistenţa şi sprijinul umanitar, este absolut necesară. Suntem alături de cetăţenii ucraineni, precum şi de românii care trăiesc acolo, care sunt, cu toţii, greu încercaţi”, a mai spus deputatul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite