Grindeanu, întrebat dacă susţine parteneriatul civil: Eu am semnat dincolo, pentru familie. Sunt mai tradiţionalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, întrebat dacă susţine proiectul de lege privind parteneriatul civil, că el a semnat iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, privind modificarea Constituţiei, fiind "mai tradiţionalist", fără a face alte precizări, deşi jurnaliştii i-au atras atenţia că este vorba despre două proiecte diferite.

Întrebat care este părerea lui cu privire la proiectul de lege privind parteneriatul civil, aflat în acest moment în dezbaterea Camerei Deputaţilor, Grindeanu a afirmat că "este printre cele trei milioane" care au semnat pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei iniţiată de Coaliţia pentru Familie.

Fiindu-i atrasă atenţia că sunt două proiecte diferite, Grindeanu a repetat: "Eu v-am răspuns, am semnat dincolo".

Jurnaliştii au insistat că cele două proiecte nu au nicio legătură. "Eu sunt mai tradiţionalist, dar e o chestiune care nu aş vrea să inducă într-un fel sau altora părerea lor. Este o chestiune care ţine mai degrabă de personalitatea fiecăruia", a răspuns premierul.

Senatul a respins, în octombrie 2016, propunerea legislativă privind instituirea parteneriatul civil.  Proiectul a fost trimis la Camera Deputaţilor, care va da votul final în cazul acestui proiect.

Proiectul a fost iniţiat de fostul deptutat independent Remus Cernea, care a propus ca parteneriatul civil să fie recunoscut prin lege, arătând că sunt 800.000 de cetăţeni care trăiesc în astfel de uniuni civile. 

Remus Cernea a mai depus două iniţiative legislative pentru recunoaşterea parteneriatului civil, ambele respinse de Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite