Grindeanu cere Ucrainei prezentarea datelor măsurătorilor de pe canalul Bîstroe

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor susține că a trimis la Ministerul Afacerilor Externe solicitarea de a discuta pe canalele diplomatice cu autoritățile din Ucraina pentru prezentarea datelor măsurătorilor efectuate de experții ucraineni pe canalul Bîstroe.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO: GOV
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO: GOV

„Suntem în situaţia următoare: pe 18 aprilie, noi am transmis Ministerului român de Externe solicitarea de a discuta pe canalele diplomatice cu autorităţile ucrainene despre transferul datelor măsurătorilor efectuate de experţii ucraineni către noi. Deci, noi am solicitat către MAE să transmită mai departe, pe canale diplomatice, această solicitare către ucraineni. Suntem în situaţia în care aşteptăm din partea MAE un răspuns, care, probabil, la rândul său, aşteaptă un răspuns din partea ucrainenilor", a declarat ministrul Grindeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că, în momentul în care vor fi primite datele de la ucraineni, acestea vor fi trimise structurile din domeniu ale statului român, spre exemplu la Ministerul Mediului. Acesta a adăugat că nu nimic împotrivă ca interpretarea datelor de pe sectorul românesc să ajungă la ucraineni.

„Ei trebuie să ne transmită, şi noi lor, pentru că ştiţi cum s-au făcut măsurătorile, datele, datele brute. Dacă doresc interpretarea pe care noi am făcut-o pe sectorul nostru, sigur că nu avem niciun fel de problemă să trimitem şi acea interpretare. Doar că, repet, în acest moment sau în momentul în care vom primi aceste date, noi, la Ministerul Transporturilor, şi nu neapărat ministerul, cât AFDJ-ul, vor fi interpretate, vor fi prezentate. Cred că alte structuri ale statului român, că vorbim de Ministerul Mediului sau că vorbim de Ministerul Afacerilor Externe, trebuie, în funcţie de aceste date, să prezinte şi ei nişte concluzii. Noi nu putem să facem decât să interpretăm sec aceste date, adică AFDJ-ul să interpreteze sec aceste date, pe care sper că le vom primi în perioada următoare prin MAE de la colegii din Ucraina”, a precizat Sorin Grindeanu, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite