Gorghiu: Nu l-aş mai aprecia cum îl apreciez acum pe Cioloş, dacă ar intra în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, la Antena 3, că nu l-ar mai aprecia cum îl apreciază acum pe premierul Dacian Cioloş, dacă ar intra în PNL înainte de alegerile parlamentare. O asemenea decizie ar însemna că premierul nu-şi mai ţine cuvântul dat în momentul în care a preluat guvernarea, anume că nu va face politică din interiorul unui partid.

Alina Gorghiu a spus că  formaţiunea va decide la jumătatea lunii octombrie, dacă vor merge pe varianta anunţării unui premier sau  pe o campanie concentrată pe programul de guvernare, precizând că ea susţine prima variantă. 

„Sunt două curente de opinie în PNL. Unii spun că e necesar să venim în faţa opiniei publice cu un nume de premier, iar eu mă număr printre ei. Haideţi să facem un joc. De exemplu: propunerea Dacian Cioloş din partea PNL, propunerea Liviu Dragnea din partea PSD. Depinde foarte mult dacă cel pe care îl propunem premier aduce ceva puncte partidului, sau rămâne doar cu capitalul său de imagine.Al doilea curent merge pe ideea: sunt alegeri, discutăm despre reforma Parlamentului, despre programul parlamentarilor, cât trebuie să muncească, fără vot secret şi altele şi să punem apoi, după alegeri, accent pe formarea guvernului. După jumătatea lunii octombrie vom anunţa“, a afirmat Gorghiu.

Întrebată dacă PNL îl va susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat la Palatul Victoria, Gorghiu a spus că nu exclude niciun scenariu. Pe de altă parte, copreşedintele PNL a precizat că nu-şi doreşte ca premierul să intre în partid înainte de alegeri. „În opinia mea, nu l-aş aprecia cum îl apreciez acum (pe Dacian Cioloş - n.r.) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare”, a spus Gorghiu. 

Liderul liberal a explicat că  niciun partid nu va obţine 51% din mandate  la alegerile din decembrie şi va fi importantă  maniera cum va fi coagulată o majoritate pentru impunerea unui premier.  „Între cele trei partide - ALDE, PMP şi USR, prefer intrarea USR în parlament, chiar dacă au fost cei care în Bucureşti ne-au confiscat o parte consistentă din electorat (...) Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeaşi variantă de premier“, a mai afirmat copreşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite