Gigel Ştirbu (PNL): Toader va fi remaniat în urma moţiunii simple, iar Carmen Dan va fi interimar la Justiţie ca să dea mult dorita amnistie pentru ocrotitorii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a lansat, miercuri, un scenariu potrivit căruia ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să fie remaniat în urma moţiunii simple depuse de opoziţie împotriva lui, social-democraţii fiind chiar printre cei care vor vota „pentru”. Potrivit acestuia, strategia PSD o are în centru pe ministrul de Interne, Carmen Dan, care ar urma să preia interimatul la Justiţie şi să dea OUG pe amnistie.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu, a scris pe pagina sa de Facebook, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a căzut în dizgraţia PSD pentru că nu a refuzat să dea ordonanţa de amnistie dorită de Liviu Dragnea.

„Un scenariu din ce în ce mai plauzibil! Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a căzut în dizgraţia PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanţa de amnistie, atât de dorită de Liviu Dragnea. Este foarte probabil ca acesta să fie remaniat din funcţie în urma moţiunii simple depuse împotriva lui, la care PSD va avea grijă să asigure voturile necesare pentru a o putea numi interimar pe Carmen Dan la Justiţie, care să dea mult dorita AMNISTIE, pentru ocrotitorii ei”, a scris miercuri Gigel Ştirbu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a spus că dacă se va da în final OUG pe amnistie, atunci ar fi un „frumos cadou de 1 decembrie, în anul aniversării Centenarului”.

Votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader este dat miercuri de deputaţi. Rezultatul votului ar putea reprezenta o supriză, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că parlamentarii PSD vor vota şa cum le dictează conştiinţa, iar întrebat dacă îşi asumă riscul ca moţiunea să fie doptată, răspunsul său a fost: «Nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD».

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite