Ghinea anunţă noi nereguli găsite la minister: Am găsit un sistem informatic de cinci milioane de euro care nu a fost niciodată pus în funcţiune. Tot Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. FOTO Eduard Enea
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. FOTO Eduard Enea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, miercuri, la „Adevărul Live“, că a mai găsit la instituţia pe care o conduce date despre  un proiect referitor la un sistem informatic de mai multe milioane de euro care ar fi fost câştigat de o firmă apropiată de deputatul Sebastian Ghiţă şi care nu ar fi fost implementat.

Afirmaţiile referitoare la fondurile câştigate de firme apropiate de deputatul Sebastian Ghiţă a fost făcută în contexul în care ministrul Fondurilor Europene vorbea de modul cum prezintă televiziunile de ştiri activitatea celor din Guvernul Cioloş.

„Cred că comunica destul de mult (...) Noi nu prea avem oameni care să vorbească la televizor în numele nostru. Dacă givernezi serios, stai târziu la serviciu. Nici nu ai timă să te uiţi la televizor. Da, am văzut la începutul mandatului  de consilier al premierului secretari de stat moşteniţi care se uitau la televizor. Ce să vadă? Ce se spune despre ei . Practic, noi vedem în monitorizările de ştiri ce se spune despre noi. Dacă eu tot găsesc sisteme informatice plătite firmelor lui Ghiţă, îmi dau seama despre ce bani vorbim. Cu 36 de milioane de euro, cât i-au plătit lui Ghiţă degeabă, pe acel dosar pe care l-am trimis la DNA. Am mai găsit unul ieri, cinci milioane. Păi, ţii trei televiziuni în viaţă. Tony Blair, televiziuni, televiziuni. Toţi aceşti indivizi au interes să te toace pe tine. Tu vii şi le tai robinetele ”, a declarat, într-o primă etapă, ministrul Fondurilor Europene.

Ulterior, Cristian Ghinea a venit cu o nouă completare în care a menţionat un proiect informatic care nu ar fi fost implementat de o firmă apropiată de Sebastian Ghiţă.  

„Când văd proiecte d-astea,: un sistem informatic care nu a fost niciodată pus în funcţiune, de cinci milioane de euro. Tot Ghiţă. Este aiuritor cum pot aceşti oameni să toace bani la asemenea nivel. E o lume diferită. Tocmai de aceea, eu cu Ghiţă şi cu alţi oameni nici nu putem comunic“, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite