George Simion şi-a confirmat oficial participarea la discuţiile privind data alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:

După ce Marcel Ciolacu a declarat că, începând de luni, împreună cu cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor, George Simion, liderul AUR s-a grăbit să-şi confirme prezenţa la discuţii.

George Simion face parte din delegaţia AUR care va merge la discuţii cu premierul. Foto arhivă
George Simion face parte din delegaţia AUR care va merge la discuţii cu premierul. Foto arhivă

Astfel, Alianţa pentru Unirea Românilor a fost prima care a a anunţat oficial că va participa luni, de la ora 11,00, la consultările cerute de premierul Marcel Ciolacu cu privire la data alegerilor prezidenţiale din acest an.

Delegaţia AUR va fi compusă din preşedintele AUR, George Simion, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu şi prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea.

„AUR condamnă lipsa de asumare a prim-ministrului Marcel Ciolacu, precum şi iresponsabilitatea coaliţiei PSD-PNL în privinţa modului deficitar în care cele două partide conduc ţara şi au organizat alegerile din 9 iunie, iar acum jonglează, după propriile interese politice, cu data alegerilor prezidenţiale”, se arată în comunicatul AUR citat de Agerpres.

Decizia premierului Ciolacu de a consulta toate partidele politice vine pe fondul neînțelegerilor dintre membrii coaliției PSD - PNL privind calendarul scrutinului și a schimbului de declarații din ultimele zile între cele două partide, care nu se pun de acord cu privire la o varianta imparțială pentru cea mai importantă rundă de alegeri din acest an.

„Ca premier al României, am obligaţia de a nu favoriza un partid sau o coaliţie. Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, 28 iunie, în cadrul unei emisiuni, că organizarea alegerilor deja nu  mai este pobilă în septembrie, aşa că partidul să va susţine varianta cu primul tur în 30 noiembrie şi al doilea tur pe 8 decembrie.

„Eu cred că cealaltă variantă ar fi primul tur undeva la sfârşitul lunii noiembrie, 30 noiembrie, şi pe 8 decembrie turul doi. Deci este o variantă corectă, din punctul meu de vedere, şi dacă va fi o întâlnire eu voi susţine acest calendar, această variantă”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o emisiune la RFI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite