George Maior îi răspunde lui Dragnea: „Îi recomand să asigure resursele pentru ambasade, din punct de vedere al guvernării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României în SUA, George Maior, îi răspunde preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care spunea că le-ar recomanda diplomaţilor români să fie la fel de eficienţi precum diplomaţii străini în promovarea intereselor economice naţionale. Maior îi recomandă şi el lui Dragnea să asigure resursele pentru ambasade, din punct de vedere al guvernării, pentru a realiza acest lucru, arătând că ambasadele au "resurse foarte limitate".

"Îi recomand şi eu domnului Dragnea să asigure resursele, din punct de vedere al guvernării, pentru ambasade, pentru a realiza acest lucru. Ambasadele fac acest lucru cu resurse foarte limitate şi reuşesc, totuşi, lucuri destul de utile pentru diplomaţia economică şi ideea de a atrage investiţii străine în România”, a declarat George Maior, marţi seară, la Digi 24, întrebat despre declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care spunea că urmăreşte "cu mare invidie" activitatea ambasadorilor străni acreditaţi la Bucureşti.

George Maior a mai spus că implicarea ambasadorilor depinde de modul în care Guvernul reuşeşte să creeze un cadru fiscal stabil şi o birocraţie mai puţin stufoasă.

"Bineînteles că acest lucru depinde de felul în care Guvernul reuşeşte să creeze un cadru fiscal stabil, clar, predictibil, o birocraţie mult mai puţin stufoasă. Faptul că aplicarea legii este clară din punct de vedere al investitorilor străini, şi aici mă refer la domeniul corupţiei...toate aceste lucruri vin de la sine, într-un fel, dacă ele sunt realizate în plan intern”, a mai spus ambasadorul SUA, George Maior.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, că urmăreşte "cu o mare invidie” activitatea ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti, care susţin interesele economice ale ţărilor lor.

"Mi-am exprimat cu toată sinceritatea şi foarte clar aprecierea faţă de personalul diplomatic, de ambasadori. Dar nu mi-am permis să dau lecţii de diplomaţie, nu mi-am permis să dau sfaturi, sunt oameni care au vorbit şi care vor discuta despre chestiuni care se repetă. Dar văd cu mare invidie, de o perioadă, ce fac ambasadorii în Bucureşti, adică văd cu câtă sârguinţă, cu câtă tenacitate şi determinare susţin interesele economice şi promovează interesele economice ale ţărilor lor şi a fost doar o rugăminte ca şi ambasadorii noştri să facă acest lucru, în afară de sarcinile pe care le primesc de la Preşedinţie, MAE şi de la alte instituţii din România. Să nu uităm totuşi că dimensiunea economică este acum printre cele mai importante, dacă nu cel mai important domeniu pe care îl urmăreşte fiecare ţară. Aţi văzut, de câte ori vine un înalt oficial din orice ţară în România vine cu listă de interese clare, concrete, economice pentru ţara lui, pentru companii din ţara lui”, a afirmat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite