Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o nouă Antantă Cordială pentru mediu

0
Publicat:

Secretarul general adjunct al NATO susține că România ar trebui să se alăture Franței și Marii Britanii într-o nouă Antantă Cordială pentru protecţia mediului şi a biodiversităţii.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Poate că aţi văzut recenta vizită de stat a regelui Charles al III-lea în Franţa. Regele Charles, poate cel mai extraordinar ambasador al frumuseţilor României la nivel la nivel global. Şi la întâlnirea cu preşedintele Franţei şi suveranul britanic, acesta a propus refacerea Antantei Cordiale, alianţa militară şi politică dintre Franţa şi Anglia din Primul Război Mondial, într-o nouă Antantă Cordială pentru protecţia mediului şi a biodiversităţii”, a usținut secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, potrivit News, la deschiderea anului universitar de la  Universitatea din Ploieşti. 

„Ţinând cont de relaţiile excepţionale cu ambele ţării şi cu ambii lideri, nu văd niciun fel de problemă ca România, atât de iubită de suveranul britanic şi atât de preţuită de partenerul nostru francez, să fie prima ţară europeană care să se alăture acestei Antante”, a mai completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO reclamă „absenţa unei dezbateri serioase” în România privind echilibrul dintre resursele economice şi agricole şi tranziţia ecologică. 

Mircea Geoană a subliniat totodată că acest lucru este „o eroare politică şi strategică majoră”

„Scepticismul generalizat pe care îl auzim cu toţii şi pe care îl aud şi eu, chiar de la Bruxelles, nu este legat de capacitatea noastră de a scrie strategii, ci de capabilitatea, uneori minusculă, de a le pune în practică”, a mai susținut Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat totodată, în acest context, problema anului electoral 2024. 

Viziunea politică şi capacitatea profesională de a ataca un astfel de şantier transformaţional şi cu riscuri electorale şi politice riscă să fie din nou amânat pentru următorul ciclu politic, aşa cum am amânat nepermis, timp de decenii, exploatarea şi punerea în valoare a resurselor pe care România le are şi care sunt convins că le va exploata în cele din urmă”, a mai explicat Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite