Geoană nuanțează abordarea pe tema candidaturii la președinție: Sunt convins că discuția va fi reluată la momentul potrivit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Geoană a afirmat, într-un interviu la Digi24, că discuția referitoare la o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale „va fi reluată la momentul potrivit”, menționând că, deși urmărește cu interes politica internă, deocamdată se concentrează asupra postului din cadrul NATO.

Geoană susține că este o persoană suficient de cunoscută în România FOTO: Arhivă
Geoană susține că este o persoană suficient de cunoscută în România FOTO: Arhivă

„Mă uit cu interes la politica românească, sunt convins că această discuție va fi reluată la momentul potrivit. Nu iau în calcul nicio discuție. Mă gândesc la țara noastră, la alianța noastră. Mă simt un pic deasupra zarvei politice din România sau din alte țări”, a declarat Mircea Geoană la interviurile Digi24, în momentul în care i-a fost prezentat că în sondajele PSD acesta a fost „măsurat” pentru o posibilă cursă pentru Cotroceni.

Oficialul a punctat că în prezent este concentrat pe activitatea pe care o desfășoară la NATO, precizând că este „o perioadă importantă”, având în vedere situația generată în urma izbucnirii războiului din Ucraina.

„Sunt cine sunt, îmi fac treaba la NATO, sunt o figură suficient de cunoscută în România. Am discuții amicale cu lideri politici români, din toate partidele, cu cei care vin la Bruxelles. Sunt concentrat pe ce am de făcut acum. E o perioadă importantă, care în mod firesc îmi ia toată atenția”, susține secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a precizat de-a lungul timpului, în mai multe declarații publice, că nu este interesat de cursa la președinție sau că o discuție despre o posibilă candidatură a sa este una „prematură”.

Ciolacu: E un potențial candidat

Liderul PSD a punctat, într-un interviu acordat postului B1TV, din luna noiembrie a anului 2022, că Mircea Geoană este „un potențial candidat” al PSD în cursa pentru alegerile prezidențiale.

„E un potențial candidat. E foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decidea o mână mică de oameni, lideri ai partidului. Acum decide teritoriul, fiecare primar, viceprimar. Vom vedea”.

Într-o declarație mai recentă, de pe 17 ianuarie, Ciolacu susține că România are nevoie de un președinte de stânga, iar PSD nu va veni cu un om politic, ci „cu un intelectual”.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida", a precizat Marcel Ciolacu la România TV, potrivit Agerpres.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite