G4Media: Preşedinţii de CJ din partea PNL i-au scris lui Oprişan că sunt de acord cu OUG pentru alegerea şefilor de Consilii Judeţene prin vot uninominal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Cinci preşedinţi de Consilii Judeţene din partea PNL i-au transmis la sfâşitul lunii mai preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, care este şi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, acordul lor în ce priveşte adoptarea OUG-ului prin care s-a modificat legea, astfel încât şefii de CJ-uri să fie aleşi prin vot direct, nu prin votul consilierilor ca în prezent.

Realizatoarea Denise Rifai, de la Realitatea TV, a publicat documentele pe pagina sa de Facebook, despre care susţine că le-a primit pe adresa emisiunii pe care o moderează, Legile Puterii.

Poziţia şefilor CJ ai PNL este cu atât mai relevantă, cu cât liderii PNL şi preşedintele Klaus Iohannis au criticat public OUG-ul adoptat luni de guvern pe motiv că este un cadou făcut baronilor PSD. Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Câmpean (PNL), a argumentat pe o pagină de ce este bine ca şefii de CJ să fie aleşi prin vot direct.

Cei cinci şefi de CJ-uri care au semnat adrese prin care îşi exprimă susţinerea faţă de OUG-ul Guvernului Dăncilă sunt: Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad, Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi, Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu, Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Citeşte integral pe G4Media

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite