Fuziune PSD-Pro România, propusă de un lider cu greutate al social-democraților

0
Publicat:

Radu Moldovan, președinte al CJ Bistrița Năsăud la al treilea mandat, s-a declarat în favoarea unei fuziuni între formațiunea sa și Pro România, partid cu care oricum colaborează la nivel de județ.

Ciolacu (PSD) și Ponta (Pro România) au fost și colegi de partid mult timp FOTO Inquam
Ciolacu (PSD) și Ponta (Pro România) au fost și colegi de partid mult timp FOTO Inquam

Cred că nu vă aşteptaţi la vreun răspuns surpriză din partea mea. Noi avem o alianţă funcţională foarte bună însă eu sunt un susţinător al unei astfel de colaborări şi, dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş merge mai departe, chiar la un proiect comun, la o fuziune între Pro România şi PSD. Sunt foarte mulţi colegi de-ai noştri alături de care am lucrat. Eu am păstrat relaţiile şi mi-am asumat şi în perioadele în care relaţia lui Victor Ponta cu PSD nu a fost cea mai bună, a lui Mihai Tudose, a lui Marian Neacşu. (...) Cred că este un moment oportun ca între conducerile celor două partide să existe o discuţie serioasă despre un astfel de proiect, care ar trebui făcut în prima parte a anului viitor", a afirmat Moldovan, citat de Agerpres.

La alegerile locale din 2020, PSD Bistriţa-Năsăud a încheiat alianţe electorale pentru primării şi Consiliul Judeţean alături de Pro România şi ALDE.

La rândul său, Corina Crețu, eurodeputată din partea Pro România, a declarat că ar vrea un nou mandat și s-a pronunțat pentru o colaborare mai strânsă cu PSD.

„Eu, personal, consider că nu pot ajuta mai bine România din altă parte, decât de la Bruxelles. Sunt deja de 16 ani acolo, cei care cunosc realitatea din instituţiile europene ştiu foarte bine că este foarte greu să câştigi, să deschizi uşi, să te cunoască lumea şi practic să îşi impui punctele de vedere. (...) Sunt nu numai dispusă, sunt dornică să ajut în continuare România, pentru că va veni o etapă foarte grea pentru ţară, şi cred că este nevoie de tineret foarte mult, dar şi de oameni cu experienţă (...). Da, îmi doresc să candidez şi sper într-o alianţă Pro România - PSD", a afirmat Corina Creţu.

Febra pregătirii listei pentru PE

Corina Crețu este luată în considerare pentru a primi un loc eligibil pe lista PSD pentru Parlamentul European, potrivit informațiilor „Adevărul”. În interiorul PSD încă sunt negocieri, fiind lideri social-democrați care nu sunt de acord cu acceptarea acesteia, fiind de părere că formațiunea lui Ponta, în cazul unei colaborări în vederea anului 2024, poate propune și un alt nume de politician.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite