FOTO VIDEO Vacanţă de politician: de la Mamaia la Miami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu s-a relaxat pe un iaht împreună cu parlamentarii Florin Secară şi „Cici“ de la Sistem
Traian Băsescu s-a relaxat pe un iaht împreună cu parlamentarii Florin Secară şi „Cici“ de la Sistem

În luna august, odată cu debutul vacanţei guvernamentale, politica a intrat, oficial, în concediu. Cei mai importanţi oameni în stat, preşedintele şi premierul, au fugit şi ei să se bucure de soare. În timp ce Victor Ponta a plecat „undeva unde să nu îl găsească presa“,  şeful statului s-a lăsat fotografiat în largul mării.

Una dintre cele mai mediatizate vacanţe a fost cea a preşedintelui Traian Băsescu, al cărui traseu pe litoral nu a rămas ferit de ochii jurnaliştilor. Pe 24 iulie, Traian Băsescu şi-a început vacanţa în staţiunea Neptun, la vila de protocol. Destinaţia a fost aleasă, potrivit acestuia, din două motive. Pe de o parte, a dorit să evite atenţia presei, iar de cealaltă parte, un sejur peste hotare nu ar fi fost inedit pentru un fost căpitan de vas. „Vrei acum să merg pe o plajă publică să apar în toate ziarele de scandal cu poze?“, întreba retoric şeful statului.

image

La începutul lunii august, preşedintele a petrecut alte câteva zile pe litoral, dar nu a păcălit nici de această dată vigilenţa jurnaliştilor. Restaurantul Cireşica, din Olimp, a găzduit petrecerea familiei prezidenţiale, printre cei prezenţi aflându-se şi europarlamentarul Elena Băsescu, însărcinată în şapte luni.  Ulterior, el şi-a făcut apariţia la Sulina, unde a vizitat tabăra dedicată copiilor şi tinerilor români care trăiesc în afara graniţelor, vizită care a constituit prilejul unui scurt discurs.

Nu doar copiii din tabăra de la Sulina s-au bucurat de întâlnirea cu preşedintele. La rândul lor, democrat-liberalii Ciprian Rogojan şi Florin Secară au postat, pe reţeaua de socializare Facebook, o serie de fotografii în care apar alături de liderul de la Cotroceni, relaxându-se în largul mării, în ţinute lejere. Fotografiile care îl înfăţişează pe Traian Băsescu la bustul gol, cu ochelari de soare şi pantaloni scurţi au făcut, în scurt timp, înconjurul Internetului. 

Elena Udrea a preferat Marea Neagră

Aceeaşi soartă au avut-o şi imaginile publicate de către deputatul PDL, Elena Udrea, pe Facebook. Ca fost ministru al Turismului, aceasta a transformat zilele petrecute la malul mării într-o acţiune de promovare a destinaţiilor turistice din ţară. „Cel mai frumos răsărit îl vezi pe litoralul românesc“, a scris Udrea, după ce a publicat mai multe fotografii care să îi susţină spusele.

Elena Udrea a avut parte, după cum a subliniat, de o „vacanţă incredibil de frumoasă, chiar şi pentru un fost ministru al Turismului“. Deputatul PDL şi-a făcut apariţia la petreceri pe plajă, a jurizat un concurs de frumuseţe şi s-a plimbat cu velierul, iar în timpul rămas s-a relaxat pe plajă.

Tot pe litoral a ales să îşi petreacă vacanţa şi liderul Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a anunţat, înainte de a intra în concediu, că doreşte să includă în traseul său şi o excursie în Delta Dunării.

La rândul lui, deputatul PSD Dan Tudorache a fost criticat de presă, după ce a publicat pe Facebook mai multe fotografii care îl înfăţişau într-o ţinută sumară, la malul mării. Tudorache s-a apărat, explicând că fotografiile nu îl prezintă „în ipostaze intime“, ci cât se poate de normale. „Am făcut sport de performanţă, am făcut înot şi eu zic că sunt foarte normale“, a mai spus el.

Premierul, departe de presă
În ce îl priveşte pe şeful Executivului, Victor Ponta a preferat să păstreze tăcerea cu privire la destinaţia de vacanţă aleasă. „Plec cu copiii şi Daciana la mare, undeva unde să nu mă găsească presa“, a declarat el.
Pe de altă parte, fostul premier Adrian Năstase declara, într-o emisiune la Antena 3, că liderul de la Palatul Victoria se află în „Ţara Marelui Licurici“, respectiv în Statele Unite ale Americii.

Şi preşedintele Băsescu a făcut câteva referiri despre destinaţia lui Ponta. „Nu putem lăsa statul să funcţioneze după cum pleacă premierul împreună cu bona în vacanţă la Miami“,  a declarat şeful statului, sugerând că staţiunea Neptun ar fi fost o alegere mai inspirată.

Partenerul de alianţă al premierului, liderul liberal Crin Antonescu, a declarat, în cursul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, că nu cunoaşte destinaţia de vacanţă a premierului. În schimb, a precizat că „sufleteşte şi politic“ se află alături de el. Antonescu a fost la fel de misterios şi în ce priveşte propriul său concediu. Întrebat dacă se află în Statele Unite, el a răspuns doar că este „mult mai aproape“. „În niciun caz la Neptun“, a adăugat preşedintele Senatului, referindu-se la destinaţia favorită a preşedintelui Băsescu.

Vosganian, poetic
Despre vacanţă a vorbit, tot pe blogul personal, şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian. În postarea cu titlul „Carte poştală“, Vosganian nu dezvăluie locul în care se află, dar precizează că „nu e prea prielnic pentru telecomunicaţii“. „Trebuie să mă cocoţ undeva şi, într-o poziţie oarecum incomodă, cu picioarele bălăngănindu-se şi cu condiţia să nu mă uit în jos, mă pot conecta la internet“, mai scrie ministrul Economiei. „O îmbrăţişare tuturor, de pe stâlpul de telegraf de pe care vă scriu“, încheie Varujan Vosganian.

La fel de izolată este şi Norica Nicolai, europarlamentar PNL. Contactată de „Adevărul“, aceasta a recunoscut că nu este la curent cu situaţia politică din ţară, în condiţiile în care a ales să se relaxeze într-un sat izolat din Croaţia.

Exoticul Adrian Năstase

image

Spre deosebire de politicienii care şi-au petrecut vacanţa pe meleagurile autohtone, fostul premier Adrian Năstase a profitat de lipsa de responsabilităţi şi a ales o destinaţie exotică: Mallorca. Năstase a publicat, pe blogul personal, o serie de fotografii în care apare alături de soţie şi de cei doi fii ai săi. El a recunoscut, totuşi, că sfârşitul vacanţei a fost un prilej de bucurie.

„Simplu, m-am bucurat să mă întorc acasă, să-mi regăsesc tabieturile, prietenii, calculatorul, cărţile, pe Art – câinele, pe Rafi – căţelul lui Andrei, strada – plină de cicatrici de asfalt, aeroportul cu obişnuita degringoladă, televiziunile de ştiri – în căutare de subiecte pentru sezonul estival şi, evident, pe fostul preşedinte, Băsescu, cu clopul pe cap – anunţând o viitoare suspendare pe care nu o ceruse nimeni“, a conchis Năstase.

Remus Cernea, excursie cu scandal


Deputatul independent Remus Cernea a plecat, alături de alţi trei deputaţi, într-o vizită ecentrică în Taiwan, stat nerecunoscut de România. Cernea s-a plimbat printr-o seră cu orhidee şi cactuşi, a îmbrăcat straie tradiţionale şi a intrat în cea mai mare clădire verde din lume, turnul Taipei 101 din Taiwan. „Am urcat până la etajul 89 în doar 35 de secunde“, a scris parlamentarul pe pagina sa de socializare.

image

„Am mers pentru prima dată cu un tren de mare viteză. Distanţa parcursă este de 345 km. Am parcurs-o în doar circa 100 de minute. La un moment dat, pe ecran era afişată o viteză de circa 300 km/oră. (...) Mi-am amintit de o călătorie făcută acum câteva luni cu trenul de la Constanţa la Bucureşti, în 5 ore şi 30 de minute (...)“, a povestit entuziasmat Cernea, care dezvăluie că vizita în Taipei a fost un prilej de îmbogăţire interioară.

MAE i-a ridicat paşaportul

La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a dispus retragerea paşaportului de serviciu al lui Remus Cernea, care s-a folosit, în Taiwan, de acest act primit în vremea în care era consilierul lui Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite