Fostul deputat moldovean Artur Reşetnikov, reţinut într-un dosar de corupţie, a intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Fostul deputat moldovean a intrat în greva foamei. Consideră că reţinerea sa este motivată politic şi nu pentru corupţie.
Foto: Shutterstock / Fostul deputat moldovean a intrat în greva foamei. Consideră că reţinerea sa este motivată politic şi nu pentru corupţie.

Artur Reşetnikov a menţionat că a fost reţinut „din cauza activităţilor sale politice anterioare ca deputat şi pentru convingerile sale politice”

Fostul deputat moldovean Artur Reşetnikov, reţinut într-un dosar de corupţie, a intrat în greva foamei, acuzându-o pe preşedintele Maia Sandu că intenţionează „să-şi rezolve conturile cu el”, a anunţat miercuri  postul Publika TV într-un reportaj despre o percheziţie în casa unui politician care a condus în trecut Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

"Ieri s-a dat porunca să ne reţină în grabă. A fost o instrucţiune a doamnei Sandu din cauza activităţilor mele politice anterioare ca deputat şi pentru convingerile mele politice. Şi în semn de protest, pentru că Moldova a devenit stat în care legea este încălcată, în care nu există libertate, azi dimineaţă am făcut greva foamei”, a spus Reşetnikov când a fost scos din casă de oamenii legii.

Biroul şefului statului a respins aceste acuzaţii.

Potrivit postului TV, în dosarul de corupţie au fost reţinuţi şi foştii deputaţi Violetta Ivanov, Anatoly Zagorodnîi, Vladimir Vitiuc şi Serhîi Sîrbu, care au părăsit fracţiunea Partidului Comunist din Parlamentul R. Moldova, în 2015, şi s-au alăturat Partidului Democrat. Potrivit anchetatorilor, au făcut-o pentru o sumă mare de bani, cheltuielile personale depăşindu-le veniturile legitime.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite