Foştii tovarăşi de Revoluţie s-au întrecut în înjurături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoluţionarii şi-au făcut de cap la majoratul CPUN. Ion Iliescu, şi "copilul" teribil al acelor vremuri, Nica Leon, şi-au proferat înjurături care de care mai grele. "Du-te-n...", "eşti un

Revoluţionarii şi-au făcut de cap la majoratul CPUN. Ion Iliescu, şi "copilul" teribil al acelor vremuri, Nica Leon, şi-au proferat înjurături care de care mai grele. "Du-te-n...", "eşti un vierme...", "eşti un dobitoc şi o puşlama...", au fost doar câteva dintre replicile schimbate de cei doi.

Puţinii supravieţuitori ai primelor Consilii Provizorii de Uniune Naţională de după Revoluţie au asistat interzişi la reînvierea vremurilor trecute, la fel de animate şi pline de cuvinte grele şi îmbrânceli ca şi la simpozionul de ieri. Cu eternul său zâmbet pe buze, Ion Iliescu a intrat în sala simpozionului CPUN şi a început să salute şi să strângă de zor mâinile participanţilor ca în vremurile când conducea ţara.

Excesul de politeţuri îl aduce în faţa mai vechii sale cunoştinţe, Nica Leon. "Băi animalule, cum îndrăzneşti să-mi întinzi mâna? Tu ar trebui să fii la Jilava", răsună apostrofarea lui Leon, vizibil iritat de gestul acestuia. "Du-te-n...", strecoară nervos prin dinţi Iliescu. Pauză de o secundă, urmată de o adevărată explozie verbală revoluţionară.

"Auzi, bă, în aia să te duci tu, măi animalule. Eşti un vierme. Băi, eşti un criminal! Am venit să te f... în gură!", se stropşeşte Nica în faţa tot mai neagră de supărare a fostului şef de stat. "Daţi-l afară! E o puşlama!", ridică tonul Iliescu, într-o încercare de a-şi recâştiga aplombul. "Bă, un golan. Eu sunt binefăcătorul tău, mă! Ţi-am salvat viaţa, măi animalule!", mai aruncă Nica, lăsându-l pe Iliescu să îngaime concluzia de final a actului întâi: "Ai fost şi ai rămas un dobitoc. Eşti o puşlama".

Fidelii lui Iliescu se reped la prezidiu într-o încercare de a-l scoate din şedinţă pe revoluţionarul slobod la gură, dar demersul lor a eşuat. "Acesta e Nica Leon pe care l-am suportat cu toţii în CPUN pentru că trăiam sub iluzia libertăţii şi credeam că trebuie să ascultăm pe toată lumea", a concluzionat Iliescu cea mai tumultuoasă dintre reuniunile CPUN.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite