Florin Roman (PNL): Nu putem stabili data votului la moţiunea de cenzură a USR PLUS până nu avem motivarea CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. FOTO Facebook Florin Roman
Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. FOTO Facebook Florin Roman

Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL, a declarat marţi că Parlamentul nu poate trece la votul moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR până când Curtea Constituţională nu publică motivarea deciziei sale.

Curtea Constituţională a decis marţi că există conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament, pentru că Executivul nu a fost sesizat de legislativ după depunerea moţiunii de cenzură. Însă liberalii consideră că trebuie aşteptată şi motivarea, nu este suficient doar comunicatul CCR, pentru a continua procedura. 

În schimb, Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor lua în discuţie astăzi moţiunea de cenzură depusă de PSD şi, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, vor stabili un calendar pentru dezbatere şi vot, a mai spus Roman.

„În cazul moţiunii USR-AUR, atât timp cât Curtea ne spune că a fost depusă neregulamentar, vom aştepta motivarea, iar apoi, după motivare, cu siguranţă vom discuta în Birourile permanente reunite şi modalitatea de finalizare a ei, iar în cazul moţiunii propuse de PSD, dacă lucrurile sunt regulamentare, cu siguranţă, atunci ea îşi urmează parcursul şi urmează ca Birourile permanente reunite să stabilească un calendar de dezbatere şi vot", a afirmat Roman la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD ar vrea ca moţiunea de cenzură să fie citită joi, iar votul să fie dat luni. Cuvântul decisiv îl au Birourile Permanente Reunite. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite