Florin Cîţu, referitor la afirmaţiile privind alegerile pentru şefia PNL: E vorba de lupta mea cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Marcel Ciolacu, Florin Cîţu / Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Marcel Ciolacu, Florin Cîţu / Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat cu privire la afirmaţiile pe care le-a făcut la dezbaterea moţiunii de cenzură despre câştigarea alegerilor interne pentru şefia PNL, că s-a referit la lupta sa cu PSD. „Ştiţi foarte bine că sunt cel mai atacat om de PSD şi cred că vor scăpa de mine. Nu vor scăpa”, a adăugat prim-ministrul.

„E vorba de lupta mea cu PSD. Ştiţi foarte bine că sunt cel mai atacat om de PSD şi cred că vor scăpa de mine. Nu vor scăpa”, a explicat Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă făcută marţi la Parlament. 

Despre alegerile interne la PNL şi USR PLUS, premierul a spus că ele nu vor avea impact negativ asupra implementării reformelor asumate de către coaliţia de guvernare, însă a subliniat că deocamdată au trecut doar şase luni de zile.

„Ştiu că există o aşteptare foarte mare după 30 de ani în care lucrurile au stagnat, dar au trecut doar şase luni de zile. Totuşi, în aceste şase luni de zile vedem că economia merge în direcţia corectă, în direcţia bună. Standard & Poor's, doar în două luni de zile după ce am preluat guvernarea, a schimbat perspectiva la pozitiv. Urmează şi alte agenţii de rating. Vom face toate aceste reforme. Le-am pus în PNRR. De aceea tot vorbesc de opt ani de guvernare. Vom face reforme până în 2024 şi după aceea”, a declarat Cîţu.

Premierul a mai explicat că are relaţii bune cu preşedintele Klaus Iohannis, însă constituţional şeful statului nu se poate implica în alegerile interne ale PNL.

Ludovic Orban a atras atenţia că la dezbaterea unei moţiuni de cenzură premierul trebuie să prezinte rezultatele pozitive ale guvernării, să arate efectele favorabile şi nu să facă referiri la alte teme secundare. Reacţia vine în contextul în care Florin Cîţu le-a transmis social-democraţilor că „după 25 septembrie va fi şi mai rău” pentru ei. „Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi”, a completat el.

Premierul Florin Cîţu a transmis marţi, la dezbaterile din plenul reunit asupra moţiunii de cenzură, că PSD nu va scăpa de cine îi este cel mai frică şi după alegerile de la Congresul PNL din 25 septembrie şi va fi şi mai rău pentru social-democraţi.

„Ştiţi deja ce fel de politician sunt şi ştiţi că nu aş susţine nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern pentru a face apoi guvernare cu PSD. Sunt liberal convins. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi, a declarat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite