Florin Cîţu o somează pe Viorica Dăncilă să mărturisească dacă a promis că va amâna votul ECOFIN pentru lista neagră a paradisurilor fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să explice dacă în vizitele pe care le-a făcut în Oman şi Emiratele Arabe Unite a promis să amâne votul miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană pentru lista neagră a paradisurilor fiscale.

Liberalul i-a mai cerut lui Dăncilă şi să declare dacă ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a avut mandat să ceară amânarea votului asupra listei negre „prin care se finanţează şi activităţi teroriste”.

Miniştrii de Finanţe ai Uniunii Europene au adoptat marţi o nouă listă a paradisurilor fiscale, deşi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici s-a opus şi a cerut o amânare până în mai. În comunicatul oficial, ministerul român „uită“ să menţioneze acest aspect.

„Submineaza guvernul Romaniei securitatea si stabilitatea UE? Pe 18 octombrie 2018 Viorica Dancila a fost in vizita Emiratele Arabe Unite. Pe 4 noiembrie 2018 Viorica Dancila a fost in vizita Oman. Ieri la Bruxelles, in cadrul intalnirii ECOFIN, s-a votat lista NEAGRA a paradisurilor fiscale prin care, pe langa optimizare fiscala, spalare de bani, se finanteaza si activitati teroriste. Un dosar care a fost pregatit de ani buni si acum este la final. Pe lista au fost introduse Oman si EAU”, a declarat Florin Cîţu pe Facebook.

Liberalul a mai punctat şi faptul că Teodorovici a făcut lobby pentru amânarea votului privind această listă şi că atitudinea sa a fost „imediat taxată de ceilalţi miniştri din ECOFIN”.


„Romania a fost umilita si a ramas izolata in sedina ECOFIN, singurul vot in favoarea paradisurilor fiscale si a tot ce inseamna acestea”, a scris Cîţu, care mai apoi a „somat-o public” pe Viorica Dăncilă să mărturisească dacă a promis ca în mandatul României la CE să amâne votul ECOFIN.

„Doamna prim-ministru Viorica Dancila va somez sa raspundeti public:
1. In cadrul vizitelor dumneavoastra in EAU si Oman vi s-a cerut si dumneavoastra ati promis ca in mandatul Romaniei sa amanati votul ECOFIN pentru lista neagra a paradisurilor fiscale?
2. Ministrul finantelor publice al Romaniei a avut mandat din partea dumneavoastra de a cere amanarea votului asupra listei negre a paradisurilor fiscale prin care se finanteaza si activitati teroriste?”, a mai scris liberalul.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite