Firea, noi săgeţi pentru guvernanţi: „Au nenorocit o întreagă generaţie de elevi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea le cere guvernanţilor să permită deschiderea şcolilor. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Gabriela Firea le cere guvernanţilor să permită deschiderea şcolilor. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, acuză din nou actuala guvernare pentru „catastrofa educaţională” din România. Social-democrata este de părere că Guvernul ar trebui să renunţe la presiunea vaccinării asupra profesorilor, dar să testeze în masă elevii şi cadrele didactice, pentru a putea redeschide şcolile.

Social-democraţii cer redeschiderea tuturor şcolilor şi testarea în masă a elevilor şi a profesorilor. În acest sens, Gabriela Firea a transmis că „Guvernul trebuie să renunţe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor şi să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unităţile de învăţământ”.

Aceasta acuză că liberalii se fac vinovaţi pentru „catastrofa educaţională din România”.

„Guvernele conduse de Orban şi de Cîţu au nenorocit o întreagă generaţie de elevi! Au refuzat testarea, deşi ştiau că cei mici nu se pot vaccina, şi au ţinut şcolile închise, deşi ştiau că mii de elevi nu au acces la învăţământul on line. Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea şcolilor aşa cum am cerut noi, şi a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă şi mai multe oportunităţi educaţionale în 2020.

PSD a propus şi testarea în masă şi redeschiderea şcolilor, cu mult înainte ca dezastrul să se producă. Şi în noiembrie 2020 şi în ianuarie 2021. Orban şi Câţu, dar şi miniştrii Educaţiei şi ai Sănătăţii din guvernele PNL care s-au încăpăţânat să facă de capul lor şi au generat acest eşec de proporţii, sunt principalii vinovaţi pentru catastrofa educaţională din România, care afectează şi pune în pericol evoluţia şi destinul a sute de mii de copii”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite