Firea: Investim peste 2,6 miliarde de lei pentru a forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat investiţii de peste 2,6 miliarde de lei pentru a avea forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului prin implementarea proiectului „TEAM UP”, care are scopul creşterii calităţii formării şi a numărului de asistenţi maternali.

„Copiii aflaţi în grija statului merită o îngrijire de calitate! Creştem nivelul serviciilor din sistemul de asistenţă socială cu ajutorul fondurilor europene. Investim peste 2,6 miliarde de lei pentru a forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului. Asistenţi maternali bine pregătiţi, înseamnă copii care pleacă în viaţă cu o bază solidă”, a anunţat Gabriela Firea pe Facebook

„Ca ministru al Familiei, mi-am propus ca, împreună cu echipa mea, să găsim soluţii pentru copii care, din diferite motive, nu au o familie. Ei trebuie iubiţi şi îngrijiţi şi să aibă aceleaşi şanse în viaţă, chiar dacă se află în grija statului. Asistenţii maternali au un rol extrem de important în dezvoltarea acestor copii”, a mai transmis Firea, explicând că „prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, un proiect major, finanţat din fonduri europene – “TEAM UP - Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Ne propunem creşterea numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii şi, totodată, a calităţii sistemului de asistenţă socială”. 

Potrivit ministrului, „prin acest proiect, unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru care s-au accesat astfel de fonduri, asistenţii maternali vor fi ajutaţi în activitate, printr-un proces continuu de formare, conform normelor europene în domeniu”. De asemenea, „proiectul va fi implementat de ANPDCA în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor şi sectoarelor Municipiului Bucureşti şi beneficiază de o finanţare de 2,65 miliarde de lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene este de 2,24 miliarde de lei”. 

„Am lansat deja o licitaţie publică pentru achiziţia a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenţii maternali. Pot accesa uşor o platformă de e-learning pentru a participa la cursuri de formare sau pentru a parcurge module de educaţie digitală şi baze de date relevante pentru domeniul protecţiei speciale a copilului separat de familie. Bugetul alocat pentru aceste dispozitive electronice, decontat din fonduri europene, este de peste 13 milioane de lei”, a mai transmis ministrul Familiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite