Firea îi şantajează pe consilierii generali PNL: „Dacă azi nu se votează proiectele, mâine îl dau în judecată pe Cristian Buşoi“. Miza: Companiile primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Firea a lansat o nouă serie de atacuri la adresa consilierilor generali PNL. Primarul Capitalei a anunţat că a redactat cererea de chemare în judecată a preşedintelui PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi că, în cazul în care nu i se vor vota proiectele, va continua acţiunea în instanţă. Potrivit consilierului PNL Ciprian Ciucu, proiectele au fost respinse, fiind necesare două treimi din voturi.

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a avertizat pe consilierii generali PNL, la începutul şedinţei de Consiliu General, că îl va da în judecată pe liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, „cel care blochează proiectele benefice bucureştenilor”, dacă nu votează proiectele de hotărâre referitoare la delegarea serviciilor publice către companiile municipale, câteva dintre ele fiind pe ordinea de zi a şedinţei de joi.

„Declar că nu voi mai răspunde atacurilor, criticilor nejustificate şi cuvintelor ofensatoare, îmi concentrez activitatea pentru Bucureşti. Azi, cu juriştii, am redactat cererea de chemare în judecată a domnului Cristian Buşoi, cel care blochează proiectele benefice. Dacă azi nu se votează proiectele, mâine depun cererea de chemare în judecată”, a declarat Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

Firea a făcut apel la instituţiile judiciare să facă verificări la companiile municipale, pentru a-i convinge pe oameni că holdingul municipal funcţionează legal.

„Fac apel la DNA, DIICOT, Curtea de Conturi, Poliţie, Parchet, toate, le transmit rugămintea de a trimite misiuni de control, să facă verificări la cele 20 de societăţi înfiinţate de Primăria Capitalei, pentru a spulbera odată aceste acuzaţii nejustificate. Mai mult decât atât, vom pune la dispoziţie calculele reale, adevărate, nu cele care au fost transmise în spaţiul public. Nu găsesc normal ca în an centenar să răspund la răutate cu răutate”, a mai spus Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va supune votului în şedinţa de joi proiectele de hotărâre privind transmiterea către companiile municipale Parking Bucureşti SA, Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA şi Managementul Traficului SA a patrimoniului pentru serviciile publice pe care le vor prelua aceste companii. Primarul Capitalei Gabriela Firea a scos din proiectele de hotărâre, la şedinţa din martie, toate anexele cu patrimoniul (terenuri, clădiri etc.) care ar fi trebuit să intre în administrarea companiilor după ce PNL şi USR au anunţat că votează împotrivă, în condiţiile în care era necesar votul de două treimi.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi presupun aprobarea listei bunurilor şi tarifelor serviciului de construire, modernizare, reparare şi întreţinere a arterelor de circulaţie, a podurilor şi a pasajelor, ale serviciului de administrare a parcărilor şi, respectiv, a serviciului privind traficul şi circulaţia rutieră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite