EXCLUSIV Candidaţii PSD la preşedinţie, scoruri ruşinoase în sondajul intern. Lupta se dă între Dăncilă şi Firea. PSD nu intră în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul. Gabriela Firea a fost măsurată doar la capitolul încredere, nu ca prezidenţiabil, însă va fi marele contracandidat pentru Dăncilă.

Surpriza sondajului e că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi. 

Dintre toţi candidaţii la prezidenţiale testaţi de PSD, în mod ironic, cel mai bun scor l-a obţinut rubrica „altul”: 30%, fără a fi indicată o persoană anume care să înglobeze cerinţele electoratului. 

Pe lângă sondajul dedicat exclusiv candidaţilor la Cotroceni, PSD a mai testat, într-un alt sondaj, încrederea în personalităţile partidului. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea conduce în clasamentul încrederii cu un procent de peste 30%, fiind urmată de Viorică Dăncilă, care atinge 20%, scorul partidului.  

  

„Practic, bătălia pentru prezidenţiabil se va da între premierul Dăncilă, susţinut de cei care au votat-o la Congres, şi primarul Firea, susţinut de tabăra condusă de Paul Stănescu, care a stat deoparte la Congres. Nu întâmplător, şi Dăncilă, şi Firea au anunţat în aceeaşi zi că sunt dispuse să candideze la prezidentiale”, susţine unul dintre vicepreşedinţii PSD pentru Adevărul.  

Joi dimineaţă, într-un interviu pentru DCNews, Viorică Dăncilă a admis că ar putea candida la prezidenţiale, dar numai în cazul în care partidul o cere. După-amiază, şi Gabriela Firea a transmis acelaşi mesaj. Potrivit surselor citate, Dăncilă nu se aştepta că preferatul sau, Eugen Teodorovici, să stea atât de slab în sondaje, încât să nu poată fi o soluţie pentru Cotroceni. Fiind convins că va fi candidatul PSD, Teodorovici îşi înregistrase şi sloganul electoral pentru prezidenţiale. A fost în zadar.  

Astfel, lupta se va da între Viorică Dăncilă, care-i poate mobiliza pe aleşii locali distribuind resurse în teritoriu de la Ministerul Dezvoltării, în timp ce Gabriela Firea are de partea sa notorietatea. 

  

Însă oricare ar fi candidatul PSD la prezidenţiale, nu ar reuşi să ajungă în turul doi cu actualul preşedinte Klaus Iohannis, arată sondajul, semn că social-democraţii se apropie de un dezastru electoral.  

  

Potrivit sondajului PSD, Klaus Iohannis pleacă favorit pentru un nou mandat, iar în turul doi s-ar bate cu candidatul USR-PLUS. „Diferenţa dintre Iohannis şi Barna sau Cioloş variază între 7 şi 12 procente”, susţin sursele citate.  

  

Preşedintele Klaus Iohannis ar lua un scor confortabil: 41%, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 21%, Laura Codruţa Kovesi cu 11%, Dan Barna cu 9%, Eugen Teodorovici (dacă ar fi el candidatul PSD) cu 5%, Corina Creţu cu 4% şi Kelemen Hunor cu 2%, arată ultimul sondaj CURS, una dintre casele de sondare cu care lucrează PSD.  

PSD e un butoi cu pulbere

Baronii locali fac presiuni ca Ana Birchall să fie dată afară din Guvern, pe motiv că se opune Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, ghiuleaua PSD împotriva procurorilor, susţin surse politice pentru Adevărul. Premierul încearcă să găsească un compromis, deşi, la rândul său, se află la cuţite cu ministrul Justiţiei. Dăncilă refuză să numească un secretar de stat cerut de Birchall. Florin Iordache a căzut din nou în picioare.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite