Ruptură în PNL. Trei liberali din Consiliul Local Craiova, excluși din partid, pentru că au colaborat cu PSD

0
Publicat:

Biroul Politic Local al PNL Craiova a decis, sâmbătă, să propună excluderea din paartid a trei membri - Marian Vasile, Cosmin Corâţu şi Mădălin Voicinovschi, care au şi calitatea de consilieri locali.

Președintele PNL Vraiova, Nicolae Giugea, a făcut anunțul FOTO Facebook Nicolae Giugea
Președintele PNL Vraiova, Nicolae Giugea, a făcut anunțul FOTO Facebook Nicolae Giugea

Decizia a fost luată ca urmare a încălcării de către aceştia a prevederilor articolului 25, literele d,e, g şi i, precum şi a articolului 26, alineatul 2 din statutul Partidului Naţional Liberal. Cei trei, în calitate de membri ai Biroului Politic Local al PNL Craiova au refuzat în mod repetat să participe la activităţile partidului la care au fost convocaţi de organismele de conducere în subordinea cărora se află sau din care fac parte, încălcând astfel prevederile articolului 25, litera e din statutul PNL”, arată un comunicat de presă al PNL Craiova, asumat de președintele Nicolae Giugea.

De asemenea, deşi conducerea PNL Craiova a decis că bugetul pe anul 2024 al municipiului Craiova „în forma prezentată de Primăria Craiova nu reprezintă valorile şi ideile liberale şi nu respectă dorinţele şi interesele cetăţenilor care au votat PNL şi că toţi consilierii PNL vor depune amendamente pe care cetăţenii le-au cerut şi care au fost apoi discutate în cadrul partidului, cei trei consilieri nu au respectat această decizie, ceea ce înseamnă încălcarea prevederilor articolului 26, alineatul 2, litera b”.

Ca urmare, în conformitate cu prevederile articolului 26, alineatul 1, litera h din statutul PNL, Biroul Politic Local a votat propunerea de excludere din partid a lui Marian Vasile, Cosmin Corâţu şi Mădălin Voicinovschi.

Decizia, trimisă pentru validare la județ

Conform statutului, propunerea Biroului Politic Local al PNL Craiova a fost înaintată către Biroul Politic Judeţean care urmează să se pronunţe în termen de cel mult 30 de zile, conform articolului 27 din statutul partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite