Europarlamentarii români îl sfidează pe Cioloş şi nu merg la întâlnirea pe Brexit: Nu girez campania electorală în care se află premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Mai mult de jumătate din cei 32 de europarlamentari români nu vor participa la întâlnirea de vineri după-amiază cu premierul Dacian Cioloş pe tema referendumului din Marea Britanie, după ce la precedenta întâlnire de acest fel au fost prezenţi doar nouă eurodeputaţi, iar una a fost anulată după ce un singur europarlamentar a confirmat participarea, au declarat pentru News.ro surse politice.

Doar 15 eurodeputaţi au confirmat, până la ora transmiterii acestei ştiri, participarea la întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş programată vineri, începând cu ora 15.00, la Palatul Victoria, potrivit unor surse News.ro. 

Printre cei care nu vor participa la această reuniune se numără Daciana Sârbu (PSD), Cătălin Ivan (PSD), Viorica Dăncilă (PSD), Monica Macovei, Siegfried Mureşan (PMP) sau Laurenţiu Rebega. 

”Nu mă duc la întâlnirea cu Dacian Cioloş pentru că premierul e deja într-o campanie electorală pentru care eu n-am de gând să girez”,  a declarat, pentru News.ro, social-democratul Cătălin Ivan.

Potrivit unor surse News.ro, de la PNL vor participa doar patru europarlamentari: Marian Jean Marinescu,  Theodor Stolojan, Daniel Buda şi Mihai Ţurcanu. Astfel, cinci eurodeputaţi liberali au declinat invitaţia. 

O mare parte dintre eurodeputaţii care nu vor participa la reuniunea cu prim-ministrul susţin că au alte evenimente programate. Spre exemplu, Viorica Dăncilă are programată de la aceeaşi oră o dezbatere cu femeile social-democrate. Siegfried Mureşan are de asemenea alt program, deşi la întâlnirile anterioare cu premierul a participat şi le consideră binevenite.

”În general, merg la toate întâlnirile pe care le organizează instituţiile statului şi la care sunt invitat. Din nefericire, astăzi nu sunt în Bucureşti şi regret asta pentru că era benefic să ştiu şi punctul de vedere al guvernului după Brexit. Întotdeauna întâlnirile cu guvernul - pentru mine ca europarlamentar - sunt foarte utile”, a declarat, pentru News.ro, şi Laurenţiu Rebega. 

”Uniunea Europeană este astăzi la un moment de cotitură, rezultatul înregistrat la referendumul din 23 iunie, privind apartenenţa Marii Britanii la UE adăugând noi provocări pentru viitorul proiectului European. Pentru România şi cetăţenii ei, UE rămâne fără nicio îndoială cadrul dezvoltării noastre vitioare şi, într-un moment ca acesta, este esenţial ca împreună, printr-un dialog constant şi deschis, să putem contribui eficient la redefinirea proiectului european, pe care ni-l dorim mai puternic, mai unit, mai inclusiv şi mai aproape de cetăţeni”, se arată în invitaţia transmisă de reprezentanţii Executivului europarlamentarilor, obţinută de News.ro.

Aceasta este a treia întâlnire a premierului Cioloş cu europarlamentarii români. Precedentele au avut loc una la Bucureşti, iar cealaltă la Bruxelles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite