Eugen Tomac, după vizita lui Josep Borrell în Rusia: La Moscova nu a fost pus la zid un om, ci a fost transmis un mesaj de dispreţuire a Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac, europarlamentar PMP. FOTO: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac, europarlamentar PMP. FOTO: Facebook Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a transmis, marţi, un mesaj prin care critică cele întâmplate la Moscova, în timpul vizitei lui Josep Borrell. Tomac spune că, în urma vizitei, Putin a arătat că dispreţuieşte Uniunea Europeană şi că este împotriva unităţii Europei. Mai mult, dacă nu se vor lua măsuri, eşecul de la Moscova va fi văzut drept o neputinţă a diplomaţiei europene, spune europarlamentarul.

„Din clipa în care şeful diplomaţiei Uniunii Europene a urcat în avion pentru a zbura spre Moscova, am susţinut că această vizită este complet inoportună.

Situaţia umilitoare în care a fost pus Josep Borrell arată cât de mult urăşte Putin Uniunea Europeană şi cum demonstrează acest aspect ori de câte ori are ocazia.

La Moscova nu a fost pus la zid un om, ci a fost transmis un mesaj cât se poate de dur de dispreţuire a Uniunii Europene.

Kremlinul a lucrat întotdeauna împotriva unităţii Europei. Să nu uităm că după ce Ucraina a semnat acordul de asociere la UE, a doua zi Putin a anexat Crimeea pentru a bloca orice apropiere a statelor din estul Europei de Uniunea Europeană.

Dacă răspunsul Bruxelles-ului nu va fi unul pe măsură, de pierdut nu va avea Moscova, ci proiectul european, pentru că cetăţenii noştri vor privi aceste cedări ca pe o neputinţă a diplomaţiei europene în a face faţă unor provocări ce poartă ştampila diplomaţiei sovietice.” a scris Eugen Tomac, marţi, pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite