Eugen Nicolicea, după ce preşedintele a refuzat numirea unor miniştri: O încurcătură bine făcută. Nu există o motivaţie să refuze o revocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a comentat marţi decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu accepta numirile Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Ilan Laufer în Executiv, dar şi refuzul acestuia de a-i revoca pe Paul Stănescu şi Lucian Şova. Social-democratul a numit anunţul lui Iohannis „o încurcătură bine făcută” şi a explicat că nu există motiv pentru a nu accepta o revocare.

„Posibilitatea refuzului la numire a fost tranşată de CCR, în timp ce la revocare nu există o decizie a CCR. Olguţa Vasilescu era posesoarea a două propuneri – de revocare şi numire. Nimeni nu îşi imagina încurcătura asta: te accept să fii revocat, dar nu să fii numit. Gestul lui Iohannis e o încurcătură bine făcută. Domnul prşedinte a zis că a ţinut cont de propunere, dar nu a făcut-o. În situaţia revocărilor, nu cred că există o motivaţie să se poată opună unei revocări”, a explicat Eugen Nicolicea, marţi, la Parlament. 

Anterior, secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat inadmisibil comportamentul preşedintelui.

„Este inadmisibil modul în care se comportă preşedintele României. Aici vorbim de sabotarea continuă a intereselor româneşti. Cum poţi să refuzi nişte miniştri fără nişte explicaţii pentru români. Adică pe ce considerente refuzi?", a spus Codrin Ştefănescu, care nu a exclus o rocadă între cei doi miniştri respinşi.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că remnanierea guvernamentală este o soluţie slabă şi că este în continuare de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi lipseşte şi Ilan Laufer, popus la Ministerul Dezvoltării. Din lista revocărilor lipsesc actualul ministru al Dezvoltării, Paul Stănescu şi cel al Transporturilor, Lucian Şova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite