Dumitru Buzatu (PSD): Mitingul PSD ar putea avea ca temă tocmai eventualul refuz al şefului statului de a aplica decizia CCR privind revocarea lui Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat la RFI că, în opinia sa, nu există altă cale decât suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să aplice decizia CCR referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. De asemenea, el a precizat că tema mitingului PSD ar putea fi legată tocmai de eventuala nerespectare a deciziei CCR de către  Iohannis.

Întrebat ce crede că va face preşedintele Klaus Iohannis, după ce Curtea Constituţională i-a cerut să o revoce pe şefa DNA, Buzatu a răspuns: „N-aş vrea să prejudec în ceea ce priveşte intenţiile preşedintelui Iohannis, însă este cert în acest moment că domnia sa s-a raliat unei opinii prin care încearcă să evite punerea în aplicare a acestei decizii. Susţinătorii acestei opinii se află în eroare, în special sunt o parte din reprezentanţii Opoziţiei, care cred că acesta este un mijloc de a demantela actuala majoritate parlamentară“, a declarat Buzatu, potrivit agenţiei News.   

Buzatu consideră că dacă preşedintele refuză să aplice decizia CCR, ar însemna că încalcă legea fundamentală, lucru de nedorit atât pentru PSD, dar şi pentru preşedinte. 

 Întrebat dacă în aceste condiţii Klaus Iohannis ar trebui suspendat, liderul PSD Vaslui a replicat: „După părerea mea, nu există altă cale, dacă nu va pune în aplicare decizia CCR“. 

În ceea ce priveşte tema mitingului PSD, Dumitru Buzatu a răspuns că tema ar putea fi tocmai nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor CCR de către Iohannis. „Păi, cred că discuţia de astăzi e un exemplu foarte bun pentru a explica motivele ieşirii noastre în stradă. Dacă noi nu acceptăm ca o guvernare bazată pe o majoritate parlamentară, pe respectarea regulilor democratice, să-şi exercite atribuţiile şi protestăm împotriva acesteia în permanenţă, atunci şi acea majoritate are dreptul să iniţieze un protest împotriva lucrurilor pe care ceilalţi le susţin. Dacă ar fi să detaliem, poate că protestul nostru ar fi extrem de motivat în aceste momente, dacă vom protesta pentru nerespectarea Constituţiei, pentru nerespectarea hotărârilor CCR şi împotriva numeroaselor abuzuri care s-au produs la un anumit nivel al justiţiei şi aici cred că ne referim direct la ceea ce înseamnă activitatea DNA”, a completat Buzatu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite