Dubravka Šuica, vicepreședinta CE pentru democrație și demografie, în vizită la Palatul Victoria

0
Publicat:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreședinta Comisiei Europene, Dubravka Šuica, responsabilă pentru democrație și demografie, în contextul vizitei oficialului european la București.

Dubravka Šuica, vicepreședintă a CE și Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă
Dubravka Šuica, vicepreședintă a CE și Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă

În schimbul de opinii au fost abordate, cu precădere, aspecte legate de importanța asigurării unor răspunsuri pragmatice urmare consultării paneuropene a opiniei cetățenilor în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, cât și necesitatea unor politici care să răspundă provocărilor demografice cu care se confruntă Europa.

Premierul și-a exprimat aprecierea pentru contribuția consistentă a vicepreședintei Comisiei Europene la coordonarea activităților corespondente Conferinței privind viitorul Europei.

În context, a punctat necesitatea ca procesul de evaluare a recomandărilor rezultate din Conferință să rezulte în transpunerea acelor priorități și direcții de acțiune cu veritabilă rezonanță pentru cetățenii europeni. Menținerea unității și a coeziunii Statelor Membre, alături de sprijinul ferm pentru valorile democratice ale Uniunii sunt o sarcină comună esențială, cu atât mai mult în actualul context geostrategic.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat importanța implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei și reformarea societății, respectiv valoarea adăugată considerabilă a fondurilor europene pentru dezvoltare și coeziune. 

Apreciind, totodată, susținerea Comisiei Europene pentru extinderea Spațiului Schengen, premierul Ciucă și-a exprimat speranța ca România să obțină o decizie politică pozitivă privind aderarea la acest spațiu de liberă circulație. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite