Drulă, prima reacţie după demisia lui Cioloş: Încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani. „Ne-am unit şi mergem la victorie”. E de neînţeles

0
0
Cătălin Drulă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Drulă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe Dacian Cioloş, după demisia din partid, că încalcă nişte promisiuni făcute în urmă cu trei ani, când a avut loc fuziunea USR şi PLUS, în care spunea că ambele formaţiuni merg împreună pentru a fi învingătoare în alegeri.

„Plecarea oricărui coleg este regretabilă, dar a lui Dacian Cioloş poate un pic mai mult pentru că încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani. “Ne-am unit şi mergem la victorie”, spunea sloganul din 2019, pe care atâţia colegi din USR şi PLUS îl respectă zi de zi prin munca lor în acest proiect unic. Mărturisesc că este de neînţeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este Opoziţia democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere şi fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează”, a transmis Cătălin Drulă.

„România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii şi vanităţi. USR este o instituţie solidă, instituţia liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia. Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentaţi în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziţie democratică la un guvern cu o majoritate uriaşă în parlament şi care nu are nicio soluţie pentru bunăstarea oamenilor”, a completat preşedintele interimar al USR.

„Ne luptăm cu o guvernare coruptă şi ineptă şi în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e uşor, dar n-am intrat în politică aşteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câştigă, nu se primeşte cadou.  Asta este ceea ce cred eu şi ceea ce cred mulţi dintre noi. Printre ei, şi colegul nostru Alexandru Dimitriu (provenit din PLUS), care ieri şi-a lansat candidatura pentru primăria sectorului 5. Alexandru a înţeles unde este adevărata bătălie şi îl voi sprijini cu toate puterile să obţină un rezultat cât mai bun. Îi voi fi alături în campanie, aşa cum voi fi alături de toţi cei care îşi asumă o luptă pentru idealurile noastre.  Politica, aşa cum o înţeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată şi, mai ales, un joc de echipă. Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale şi în arena publică de aici din România. E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi şi-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această ţară personajelor de tip Ciolacu şi Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac aşa ceva”,  a mai afirmat Drulă.

Cioloş şi alţi patru de eurodeputaţi din USR au demisionat din partid şi au anunţat că înfiinţează un nou partid, REPER.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite