Dragnea îl atacă pe Augustin Lazăr şi cere Comisiei de control a SRI o anchetă asupra faptelor ilegale săvârşite de Serviciul Român de Informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a atacat SRI şi Parchetul General pentru faptul că noi informaţii arată că între aceste instituţii au existat mai multe protocoale de colaborare. Mai mult, liderul PSD cere Comisiei de control a SRI să facă o anchetă despre „eventuale fapte ilegale săvârşite“ de Serviciul Român de Informaţii.

„Am fost asiguraţi că protocoalele de cooperare ilegală între instituţiile din Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii au încetat să existe. Ele ar fi trebuit să nu mai existe fiindcă legea cere acest lucru, fiindcă CCR a găsit neconstituţional amestecul ofiţerilor din servicii în cercetarea penală. Şi SRI, şi Parchetul General au afirmat răspicat, prin şefii lor sau prin comunicate oficiale, că nu mai există protocoale. Aseară, însă, am văzut cu toţii că nu e aşa. Alte protocoale au fost semnate între SRI şi Parchetul General. Presa a dezvăluit documentele, iar SRI, încolţit de evidenţa lor, le-a recunoscut. Avem de-a face cu două documente, ambele datate decembrie 2016, la nouă luni după ce CCR stabilise neconstituţionalitatea lor. Ambele semnate de Eduard Hellvig şi Augustin Lazăr“, a scris Liviu Dragnea pe Facebook. 

   

„Chiar dacă se pretinde un document tehnic, acest al doilea protocol a fost făcut fără ştirea publicului. Pare fabricat în ultima clipă, în momentul în care presa a început, cu zile în urmă, să-l verifice pe primul.Ne confruntăm cu o situaţie gravă de neconstituţionalitate, de minciună publică. Instituţii şi şefi ale unor instituţii implicate în justiţie şi în siguranţa naţională au minţit prin omisiune, ca să acopere săvârşirea unei fapte neconstituţionale“,a mai afirmat liderul PSD. 

Dragnea anunţă şi că în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor vrea anchetarea de către Comisia de ontrol a SRI eventualele fapteilegale săvârşite de Serviciu. „Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor cer Comisiei de Supraveghere a SRI să demareze de urgenţă o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârşite de SRI şi să scoată la lumină toate amănuntele acestei poveşti. Cred că, la rândul ei, Inspecţia Judiciară trebuie să se autosesizeze în legătură cu aceste protocoale şi să pornească o anchetă la Parchetul General“, a mai spus preşedintele PSD. 

Protocol încheiat în decembrie 2016 între Parchetul General şi SRI, semnat de Augustin Lazăr şi Eduard Helvig, publicat de Darius Vâlcov

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite