Dragnea îl acuză pe Iohannis de bigamie politică: Nu am crezut că acest om are atâta ipocrizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni,că Klaus Iohannis se află într-un caz de „bigamie politică“, precizând că prezidenţiabilul ACL acuză proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, deşi el a făcut exact acest lucru.


“Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleşilor locali să facă exact ceea ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru Primăria Sibiului pe listele Forumului Democrat German şi a migrat la PNL”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă la Baia Mare.

El a arătat că Iohannis se află într-un caz de “bigamie politică, fiind şi preşedinte PNL şi membru în Forumul Democrat German”.

“Dincolo de asta, domnul Iohannis se găseşte într-un caz de bigamie politică. Este preşedinte PNL şi este în continuare membru în Forumul Democrat German. De ce este moral pentru Klaus Iohannis să migreze de la organizaţia pe listele căreia a candidat la PNL şi ar fi imoral pentru ceilalţi primari din România să poată să aibă o astfel de opţiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis şi nu ar avea dreptul ceilalţi primari?”, a mai spus Dragnea.

El a adăugat că era mai bine ca Iohannis să fi tăcut decât să aducă el acuze.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a susţinut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migraţia politică.

”Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţa prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor, la fel ca şi legea amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite