Dragnea, despre proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc: În Parlament, nu va trece aşa ceva. Regret că sunt asemenea iniţiative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, a respins, categoric, posibilitatea adoptării de către Parlament a unui proiect de autonomie a Ţinutului Secuiesc, materializat într-o iniţiativă cetăţenească.

„Nu s-a pus niciodată problema la noi la PSD sau ALDE şi nici la alte partide vreo ezitare în această privinţă. În Parlament, nu va trece aşa ceva. Prevederile din Constituţie sunt clare. Regret că sunt asemenea iniţiative care incită o anumită parte din populaţie“, a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

Iniţiativa legislativă cetăţenească privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinută public de Laszlo Tokes, prevede că regiunea va fi condusă de un preşedinte, care o va reprezenta în relaţia cu statul, iar autorităţile regionale vor prelua atribuţiile actualelor autorităţi locale, inclusiv în domeniul fiscal, putând elabora propriile norme, cu singura condiţie de a respecta Constituţia. 

Potrivit expunerii de motive, citate de news.ro, Ţinutul Secuiesc este o "regiune istorică cu un trecut aparte", care s-a bucurat de o largă autonomie, indiferent de statul din care făcea parte, inclusiv în timpul regimului comunist. Iniţiatorii susţin că propunerea lor se bazează pe principiul subsidiarităţii, ca una dintre "valorile de bază ale tuturor ţărilor Europei", care spune ca toate comunităţile locale să aibă un cuvânt de spus în privinţa treburilor care prezintă interes pentru ele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite