Dragnea: Cioloş m-a sunat înainte de remaniere. Am întrebat de ce s-a oprit aici. A spus că e posibil să continue

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că marţi seară, înainte să anunţe remanierea a patru miniştri, premierul Dacian Cioloş l-a sunat. Dragnea a spus că a întrebat de ce s-a oprit la cei patru, iar premierul i-ar fi răspuns că s-ar putea să continue.

”Nu e un secret. Ieri, înainte să anunţe remanierea, premierul Cioloş m-a sunat să îmi spună înainte să apară în presă această intenţie. Aceeaşi întrebare am avut-o şi eu: de ce s-a oprit numai aici. Mi-a zis că s-ar putea ca acest proces de remaniere să nu fie oprit aici. I-am spus că nu mă interesează foarte mult în condiţiile în care în continuare agricultura reprezintă un domeniu în care este o nemulţumire foarte mare. Mi-a spus că asociaţiile din agricultură sunt mulţumite dacă au ministru, eu în toată campania electorală, mergând prin ţară, n-am auzit în niciun judeţ păreri bune despre ce se întâmplă în agricultură, dimpotrivă foarte multe temeri, foarte multe supărări pentru faptul că s-au tăiat subvenţiile şi pentru că pe fonduri europene depunerea proiectelor a fost foarte mult întârziată. Aceasta a fost discuţia, n-am ce să comentez. Nu am niciun fel de speranţă”, a afirmat Dragnea într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Dragnea susţine că l-a întrebat pe Cioloş de ce pe lista remaniaţilor nu sunt ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în condiţiile în care a mai discutat cu prim-ministrul şi i-a cerut să îi schimbe pe cei doi.

”Mi-a zis că încă se mai gândeşte. Asta a fost tot. În rest, nu eu trebuia să aprob această remaniere. Faptul că m-a sunat înainte e un gest civilizat, dar nu m-a mulţumit. Au mai fost remanieri în acest guvern tehnocrat, există din păcate o abordare de tip ONG – nu înseamnă că abordarea de tip ONG este una incorectă”, a mai spus Dragnea.

Referindu-se la remanierea ministrului Educaţiei, liderul PSD a afirmat: ”Mi-a zis cineva aseară, poate să fie doar un zvon, că motivul pentru care a fost schimbat Curaj şi a fost numit noul ministru a fost vechea poveste, plagiatul lui Victor Ponta”.

”Aici am văzut foarte multe vorbe, am ascultat foarte multe vorbe, mai puţine fapte, aşa că nu am mari speranţe nici în ceea ce priveşte noii miniştri. De exemplu nu ştiu până la urmă unde a greşit domnul Curaj. Domnul Curaj n-a avut legătură cu PSD, dar n-am simţit aşa o mare problemă în sistemul de educaţie, nici vorbă că a făcut lucruri spectaculoase, dar n-am înţeles de ce a fost schimbat cu domnul rector de la Universitate”, a mai spus Dragnea.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri: Adrian Curaj (Educaţie), Marius Bostan (Comunicaţii), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite